Rødbedekage – svampet og dejlig kage med rødbede. Det har jeg opskriften på her. Hvis du har en svaghed for den blodrøde rodfrugt som jeg, så er opskriften oplagt for dig
Jeg koger rødbederne inden de rives og kommer i dejen. Det giver en fløjsblød konsistens og en saftig kage, som smager dejligt som den er, eller toppet med en klassisk glasur med flormelis eller en flødeosteglasur. Du ved sådan en man klassisk topper på en gulerods eller squashkage.
Du vil måske være interesseret i:
Når man har en svaghed for den røde bede er der klart, at der efterhånden er dukket en del opskrifter op herinde med den røde sag. Sådan bør det være. Måske de her kunne friste:
Rødbedechips i ovn- sprøde og sunde chips, boller med rødbede og rugmel, Råkost med rødbede og ristede mandler
Fact om rødbeder.
Rødbeder er en grøntsag i familien med bedeslægten. Smagen er mild, særligt når den er tilberedt. Farven er noget af det mest intense og smukke. Da jeg ofte koger mine rødbeder, før jeg bruger dem i salater, brød, kager eller juicer efterlader det en smuk rød farve i grydevandet. Den er helt optimal at bruge som farve i glasur eller anden madlavning, eller kager, hvor man skal bruge en rød farve. Til og med en hel naturlig farve uden sjove numre.
Rødbeder er endvidere god kilde til fibre, c og B vitamin og indeholder samtidig jern. Så spis løs og nyd den dejlige smag!
Rødbedekage
rødbedekage
Ingredienser
- 3 stk. æg
- 150 gram sukker
- 130 gram smeltet smør
- 4 tsk. vanillesukker
- 300 gram kogte og afkølet rødbeder(revet)
- 2 tsk. bagepulver
- 200 gram hvedemel
ostecreme
- 100 gram flødeost naturel
- 60 gram blødt smør
- 100 gram flormelis
- lidt citronsaft
Fremgangsmåde
- Kog rødbederne(gerne med skræl på. De må gerne blive bløde og gennemkogte. Kog ca. 30 min. afhængig af størrelse. Er de store koger de længere tid. Lad dem afkøle. Riv enten fint eller groft. Jeg river dem blot groft, men det er klart at jo større stykker desto mere træder de frem i kagen.
- Pisk æg med sukker og vanillesukker. Tilsæt smeltet smør. Vend bagepulver med hvedemel. Rør i dejen. Tilsæt revet rødbeder.
- Smør en springform på ca. 26 cm. i diameter med smør og hæld dejen i. Bag på 180 grader i 40 minutter i midten af ovnen til dejen er let fjedrene, når der prikkes i midten. Brug evt. en strikkepind eller stegenål. Når der ikke hænger dej ved er den færdig.
- Afkøl og p$ynt med en flødeosteglasur:
Ostecreme
- Rør det bløde smør med flødeost naturel og flormelis. Smag gerne til med en smule citronsaft.
- Den færdige kage kan opbevares på køl i op til fire - fem dage.
Rødbedekage med ostecreme
Sådan ser den her Rødbedekage ud inden den kommer i ovnen. Smuk og intens farve.
Tak fordi du læste med. Det gør mig rigtig glad. Du er velkommen til at smide en kommentar på opskriften eller sende stjerner efter opskriften, så folk kan se at den er afprøvet(og godkendt).
Du er selvfølgelig også velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herind. Kvit og frit!
Take care
Benedicte 🤍
0 kommentarer