Rødbedechips i ovn – sprøde chips af rødbede!
Når man nu er vild med chips og ret glad for den røde og sunde rodfrugt. Ja så er det jo en skam ikke at forene de to. Det gør man så ved at lave de sprødeste og lækreste hjemmelavede rødbedechips.
Det er vigtigt at rødbederne skæres ultra tyndt, ellers bliver chipsene ikke sprøde. Ellers er det bare lige ud af landevejen. Rødbederne skæres papirstynde, for eksempel ved brug af et mandolinjern? Ellers er det blot olie og salt der skal til. That´s it!
Rødbedeschips i ovn
Rødbedechips i ovn
Ingredienser
- ca. 300 gram rødbeder
- ca. 6 spsk. olie
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Skær rødbederne i ultra tynde skive rødbeder og kom i en pose. Kom olie ved vend grundigt rundt.
- Læg i et lag på et par bageplader med bagepapir og drys med flagesalt.
- Tænd ovnen på 180 grader varmeluft ( eller 170 grader alm. ovn). Bag rødbederne sprøde i ca. 5-6 minutter. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte. Det går stærkt.
- Afkøl og nyd de sprøde rødbedechips.
Rødbeder er så smækfyldt med jern, C, B vitamin og fibre. Rødbeder smager dejligt som de her chips eller ovnbagt i grove stykker for så at vendes med fetaost. Det er en af mine favoritmåder at nyde den smukke og dybrøde rødbede.
Jeg elsker rødbedechips – ikke mindst fordi at jeg bilder mig ind, at det er en del af en sundhedsdiet(!). Men det gør ikke sport, simpelthen fordi det smager så godt. Rødbeder, ja i det hele taget rodfrugter er noget af det bedste at tilberede i ovn. Den sødme de får efter en tur i ovnen, blandet med det salte er bare det bedste miks! Rodfrugter ala pastinakker, gulerødder og kartofler er super lækkert. Men rødbedechips? Det er jo gudespise!
Mit køleskab er altid fyldt med rodfrugter i vinterhalvåret. Det er en generelt vinterspise, som minder mig om alt det gode ved de råvarer vi selv kan dyrke på dansk jord. Og det skal nydes. Derfor prøver jeg ofte, så vidt jeg kan, at spise sådan lidt hen af årstiden.
Tip.
Jeg nævnte før mandolinjernet. Det er så absolut en af de køkkensager jeg har i min køkkenskuffe som jeg er allermest glad for. Hvordan jeg har kunne undvære den så længe ved jeg ikke. Men det var faktisk først da vi tømte mine forældres køkkenskabe i min søsters og mit barndomshjem, at jeg kom til at eje et. Nu kunne jeg da slet ikke leve uden! Det kan skære grøntsager og frugter i de fineste skiver og det er faktisk et must, når du laver hjemmelavet chips. Det er næsten umuligt at skære så fine skiver med en kniv.
Jeg bruger også gerne et mandolinjern til at skære spidskål, til spidsålssalat. Så får man de fineste strimler kål, som samtidig gør salaten lettere at spise.
Bare et tip, hvis du mangler noget at ønske dig og ikke oooorker at ønske dig sokker. Igen i år. Så er det måske et bud?
Du vil måske være interesseret i:
Hjemmelavede tortillachips, Sprøde ristede kikærter i ovn, ovnbagte beder
0 kommentarer