Rødbedechips i ovn- sprøde og sunde chips

Alt det andet

Rødbedechips i ovn – sprøde chips af rødbede!

Når man nu er vild med chips og ret glad for den røde og sunde rodfrugt. Ja så er det jo en skam ikke at forene de to. Det gør man så ved at lave de sprødeste og lækreste hjemmelavede rødbedechips.

Det er vigtigt at rødbederne skæres ultra tyndt, ellers bliver chipsene ikke sprøde. Ellers er det bare lige ud af landevejen. Rødbederne skæres papirstynde, for eksempel ved brug af et mandolinjern? Ellers er det blot olie og salt der skal til. That´s it!

Rødbedechips i ovn

Sprøde, lækre og sund(ere) rødbedechips. Så nemt er det at lave sine egne hjemmelavede chips af rødbede. Nyd som en snack eller som tilbehør til alt fra vinteren fiske og kødretter…

Rødbedeschips i ovn

Rødbedechips i ovn

Så nemt er det at lave hjemmelavede sprøde chips af rødbede.
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 4 personer(som snacks)

Ingredienser

  • ca. 300 gram rødbeder
  • ca. 6 spsk. olie
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Skær rødbederne i ultra tynde skive rødbeder og kom i en pose. Kom olie ved vend grundigt rundt.
  • Læg i et lag på et par bageplader med bagepapir og drys med flagesalt.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmeluft ( eller 170 grader alm. ovn). Bag rødbederne sprøde i ca. 5-6 minutter. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte. Det går stærkt.
  • Afkøl og nyd de sprøde rødbedechips.

Rødbeder er så smækfyldt med jern, C, B vitamin og  fibre. Rødbeder smager dejligt som de her chips eller ovnbagt i grove stykker for så at vendes med fetaost. Det er en af mine favoritmåder at nyde den smukke og dybrøde rødbede.

Jeg elsker rødbedechips – ikke mindst fordi at jeg bilder mig ind, at det er en del af en sundhedsdiet(!). Men det gør ikke sport, simpelthen fordi det smager så godt. Rødbeder, ja i det hele taget rodfrugter er noget af det bedste at tilberede i ovn. Den sødme de får efter en tur i ovnen, blandet med det salte er bare det bedste miks! Rodfrugter ala pastinakker, gulerødder og kartofler  er super lækkert. Men rødbedechips? Det er jo gudespise!

Mit køleskab er altid fyldt med rodfrugter i vinterhalvåret. Det er en generelt vinterspise, som minder mig om alt det gode ved de råvarer vi selv kan dyrke på dansk jord. Og det skal nydes. Derfor prøver jeg ofte, så vidt jeg kan, at spise sådan lidt hen af årstiden.

Rødbedechips i ovn

Tip.

Jeg nævnte før mandolinjernet. Det er så absolut en af de køkkensager jeg har i min køkkenskuffe som jeg er allermest glad for. Hvordan jeg har kunne undvære den så længe ved jeg ikke. Men det var faktisk først da vi tømte mine forældres køkkenskabe i min søsters og mit barndomshjem, at jeg kom til at eje et. Nu kunne jeg da slet ikke leve uden! Det kan skære grøntsager og frugter i de fineste skiver og det er faktisk et must, når du laver hjemmelavet chips. Det er næsten umuligt at skære så fine skiver med en kniv.

Jeg bruger også gerne et mandolinjern til at skære spidskål, til spidsålssalat. Så får man de fineste strimler kål, som samtidig gør salaten lettere at spise.

Bare et tip, hvis du mangler noget at ønske dig og ikke oooorker at ønske dig sokker. Igen i år. Så er det måske et bud?

 

Rødbedechips i ovn

Du vil måske være interesseret i:

Hjemmelavede tortillachipsSprøde ristede kikærter i ovnovnbagte beder

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest