Rucolasalat med burrata er den skønneste salat til hverdagens eller festens mad!
Burratasalat med pesto – en populært opskrift som jeg har serveret af flere omgange, når vi har haft større selvskaber, blandt andet som en del af buffeten til konfirmationen herhjemme. Den kan laves flere timer før den serveres og smager skønt!
Servér en burratsalat til alt fra en oksesteg til grillmad. Den fungerer som tilbehør til de fleste kød og fiskeretter. Bruger du en købe pesto til den her salat, anbefaler jeg dig at bruge en god en af slagsen. Der er ret meget forskel på smagen og kvalitetet i en billig og dyr pesto
Burrata med pesto og parmesan
Rucolasalat med burrata
Rucolasalat med burrata
Ingredienser
- 100 gram rucola
- 100 gram blandet salatblade - fx. napolitana eller romainesalatblade
- 2 stk burratakugler
- 60 gram revet god parmesan
- 5 spsk god grøn pesto
- basilikumblade
- 100 g cherrytomater- i skiver
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Anret salatblade og vend med tomatstykker
- Fordel nu pesto over og til sidst revet parmesan og burratakugler
- Drys med salt og peber og basiliukmblade
- Ved severing kan burrataosten trevles ud med to gafler. Servér og velbekomme
Jeg har af flere omgange serveret den her burrata med pesto og parmesan og jeg må bare konstatere at den bringer lykke. Den kan serveres med stort set alle slags kød og disk og passer da også perfekt på en vegetarisk buffet.
Burrata ost er en kongespise og magien sker jo, når den anrettes og ligesom falder som en “tung klump” på salaten, som når den fordeles og rives fra hinanden gør det ud som den skønneste dressing!
Andre opskrifter på lækre salater med burrata
Den skønne, lækre og bløde friskost kan bruges til så meget fra. Fra varme retter til kolde og friske salater som den her. Det er næsten ikke til at stoppe igen, når først osten er kommet i brug, så her får du da lidt flere opskrifter og ellers er det bare at søge løs herinde ikke 🙂
Enkel rucolasalat med mozarella og pesto, Burrata med pesto og tomat
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer