Burrata med pesto og tomat

Salater, Sommermad

Burrata med pesto og tomat – den bedste salat med få ingredienser, som smager så skønt sammen. Kom rucola i bunden og top med tomater, pesto og burrata.

Lækker cremet burrata serveret med tomater og grøn pesto. Super frisk og delikat salat, som laves på ingen tid, men betager de fleste. Jeg har serveret den så mange gange for venner og familie. Og at den lille indsats i køkkenet til trods, alligevel slår benene væk under folk. Det er da dejligt ikke?

Du kan lave en pesto selv, men du kan også købe en og bruge istedet. Man kan efterhånden købe så mange lækre grønne pestoer i supermarkedet. Gør du det er salaten klar på under tyve minutter. Nemmere bliver det ikke, vel?

Hvor kan jeg købe en burrata henne?

I de fleste velassorterede supermarkeder – også de mindre af slagsen. Burrata smager intet mindre end himmelsk og er en friskost, som minder om en god mozzarella. Blot blødere.

Burrata med pesto og tomat

Burrata med pesto og tomat

Burrata med pesto og tomat

Burrata med pesto og tomat

En tomatsalat med Burrata, pesto og tomat
Print opskrift Pin opskrift
25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pose skyllet rucola
  • 1 håndfuld friske tomater(halveret)
  • 2 poser burrata
  • 6 spsk. god grøn pesto
  • flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kom rucola i bunden af et fad. Top med halveret tomater og til sidst kom pesto herover inden burrata kugler lægges på. Åben dem let og krydr med salt og peber

Noter

Så enkel en tomatsalat med burrata, men meget delikat. Nyd som tilbehør til de fleste retter eller som en del af en brunch eller buffet. 

Burrata med pesto og tomat

Salater må der til. Altid salater. For mig er det direkte nedarvet i familien. Du ved, sådan noget min mor førte videre fra hendes barndomshjem. Det har jeg så taget med mig og i dag kunne jeg ikke forestille mig at spise et omgang aftensmad uden salat til. Det behøver ikke være noget vildt og avanceret, men blot enkelt og lækkert.

En salat med burrata med pesto og tomat hører nok mere til luksusudgaven til de dage, hvor der er gæster på besøg. En ægte burrata er jo ikke billig, men er du vimmer, hvor er folk begejstret for den, når de smager en tomatsalat  med burrata.

Det er da  helt vildt tilfredstillende at skære i den og ligesom hive osten i flere bidder og fordele den over hele salaten! I love it. Det håber jeg, at også du og dine vil synes!

Flere salater

Sommersalat med jordbærSalat med avocado og æblePastasalat med grøntsager og hummus

Burrata med pesto og tomat

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest