En dejlig saftig sag blev det til med den her kage med marcipan og citron. Jeg har altid haft en svaghed for alt hvad der indebærer citron, så jeg ser altid gerne mit snit til at kokkerere et eller andet der har med citron at gøre. Bagværk eller madlavning. I denne omgang blev det til en dejlig kage med let syrlighed fra citronerne og en sød og tæt mazarin agtig smag og konsistens fra marcipanen.
Marcipan er endnu en af de sager jeg har svært ved at holde mig fra og mit eget lille fif? Det er at købe lidt større mængder marcipan med hjem, sådan hen over januar eller februar, når supermarkederne sætter marcipanrullerne på tilbud. Så sørger jeg for at de ligger i en helt tæt pose, gerne lidt mørk og køligt og så kan de egenlig holde sig godt hen over forår, sommer og efterår og har kostet en brøkdel af prisen! Marcipan kan i øvrigt også fryses. Så river jeg gerne marcipanen, som parmesanost, lægger i en pose og tager op, som jeg skal bruge det i f.eks. kager.
Anyway, nu skal det handle om opskriften med marcipan, for her synes jeg det spiller vildt godt sammen. Den søde marcipan med den syrlige citron.
Kage med marcipan og citron
Ingredienser
- 150 gram blødt smør
- 3 stk. æg
- 150 gram rørsukker(alternativt alm. sukker)
- 90 gram revet marcipan
- 2 tsk. vanillesukker
- 200 gram hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1 stk. citron(både saft og skallen heraf)
- 100 gram yoghurt naturel(fx. græsk yoghurt,tykmælk, ymer, naturel)
Glasur
- 200 gram flormelis
- 1 stk. citron(saften heraf)
- evt lidt gul frugtfarve
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og æg luftigt og kom blødt smør ved. Pisk sammen.
- Vend vanille, bagepulver og mel og kom i sukkermassen. Tilsæt revet marcipan, saft og skal af citronen.
- Pisk til sidst yoghurt med. Kom dejen i en beklædt bageform(eller smurt med smør eller olie) og sæt i midten af en forvarmet ovn på 200 grader(180 grader varmeluft). Kagen bages i ca. 30 min. til den er blevet lysebrun og der ikke hænger dej ved, når der stikkes i midten.
Glasur
- Rør flormelis med citornsaft og en smule varm vand til en passende konsistens. Du kan også vælge at tilføje lidt gul frugtfarve. Det pynter. Fordel på den afkølede kage.
- Jeg pyntede også med tørrede appelsintern og lidt skovsyre. Mest for syns skyld.
Kage med marcipan og citron
og andre lignende opskrifter:
Muffins med citron og birkes (bare fordi birkes sammen med citron giver et godt lille match med bid fra de små birkes og en let syrlig smag fra citronen)
Citronkage med citronglasur (fordi du kan gå så all in med den her citronkage-sag, som jeg gerne bager igen og igen og igen)
Mandelkager – biscotti (en god kop kaffe eller latté med en sprød biscotti at dyppe i. Se det er læks. Spør´ selv italienerne 😊)
Hej hvilken str. kageform brugte du?
Den her er ca. 30 cm i diameter tror jeg.
God fornøjelse 😊
Hej,
Den ser lækker ud, skal prøve at bage den snart.
Hvornår skal marcipanen i?
Godt du var vågen 🙂 Sammen med citronsaft- skal. Tak!
Mange hilsner Benedicte