Kylling i appelsin og ingefær marinade

Hverdagsmad til store og små

Kylling i appelsinmarinade og ingefær er enkel mad. Men det hitter. Stort. Hos dem fra 3 år og op herhjemme!

Er du ligesom os (og mange andre) ganske glad for kylling er jeg sikker på at denne her omgang kylling i appelsinmarinade og ingefær vil hitte! Appelsin har ligesom citron en super egenskab. Det mørner kyllingen.

Lad gerne kyllingestykkerne marinere i appelsinsaften i min. 4 timer for det bedste resultat. Har du ikke lige tid til det går det så også.

Blot husk: jo længere tid desto bedre. I marinaden kommer jeg intet andet end revet ingefær, appelsinsaft, salt og peber. Resultatet er en mør kylling med en mild smag af ingefær og appelsin.

Den her kylling med appelsin og ingefær  spiste vi  med brune ris, klassisk råkost og masser af gnavegrønt. Er der noget vi gerne har på bordet er det gnavegrønt. Og gerne før maden kommer på bordet. Så bliver der  kørt store mængder grønt ind, mens maden bliver færdig.

Er der tid og overskud i køkkenet, spidder vi gerne grøntsagerne for lidt ekstra mad-sjov. Skær grøntsagerne i mundretter bidder og kom på trespyd.

Så vil jeg garantere dig, at der ryger masser af sunde, gode sager indebords.

Velbekomme!

Kylling i appelsinmarinade

kylling i appelsinmarinade

Kylling i marinade med ingefær og appelsin

En appelsin- ingefær marinade der giver et mørt og smagfuldt stykke kylling i den her opskrift
Print opskrift Pin opskrift
20 t 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 saftig appelsin(saften heraf)
  • 2 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk. revet frisk ingefær

Fremgangsmåde

  • Kom kyllingbryst i et fad.
  • Kom saften af appelsinen over kylling.
  • Fordel revet ingefær, salt og peber over kylling. Sørg for at der er appelsinsaft over det hele.
  • Kom husholdningsfilm over og sæt på køl i op til et døgn.
  • Tænde ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Sæt i midten i oven i ca. 30 minutter til kyllingen er gennemstegt.

kylling i appelsinmarinade

Opskrifter med kylling? 

Vi laver ofte kylling herhjemme. Fordi det er nemt, sundt og en børne-voksenhitter! Det er både kyllingebryst, kyllingeinderfilet eller hel kylling. Her er mit bud på forskellige måder, at tilberede kylling på, hvad enten det skal være den nemme – eller ultra nemme udgave:

Hvad med denne her, hvor kyllingebryst er fyldt med gode sager, som bacon og flødeost? Spinat er sjældent en børnehitter herhjemme, men som fyld i et lækkert stykke kylling bliver det spist:  kyllingebryst med fyld af bacon, spinat og flødeost

Eller hvad med kyllingbryst, hvor du skærer riller i og fylder med mozzarella og pepperoni! Anderledes, men godt!  Hasselback kylling med pepperoni og mozarella

kylling i appelsinmarinade

Kyllingbrystet marinerer i revet ingefær, appelsinsaft, salt og peber.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Pin It on Pinterest