Påskekage med citron. Kagen får en mild smag fra citronskallen, det smager ikke kraftigt igennem, men giver en frisk smag.
Jeg lavede en topping med kokosmel vendt med gul frugtfarve og lavede ligesom små forhøjninger, hvor jeg lagde de små æg. Nedenunder lagde jeg et tyndt lag af klassisk glasur, rørt sammen af flormelis, gul farve og vand.
Og påsken står for døren og vi har så travlt så travlt. Men madlavning og kagebagning er nu en gang terapi for mig, så det finder jeg meget gerne tid til.
På 6. måned bor vi i vores kælder, mens hovedetagen bliver sat i stand. Og på 6. måned har vores vaskerum fungeret som kælder og vores værksted været vores spiseafdeling. Og det har fungeret så ganske fint, men nu er det skisme ved at være der, hvor jeg kan se afslutningen på byggeriet og nu vil jeg altså gerne op. Op i lyset, op hvor der er plads. Ja, jeg vil såmænd bare gerne. Op.
Og påskeferien bliver måske lige præcis der, hvor min drøm går i opfyldelse. For gulvet er ved at blive lagt og mit nye dejlige drømmekøkken bliver leveret i morgen. Jeg glæder mig. Max!
Men påskekager, hjemmebag og børnenes livretter kan da stadig kreeres nede i vaskerummet, så det bliver de. Og den her påskekage med citron smager så ganske godt. Top med dine yndlingsæg, alt fra marcipan til chokolade er fint.
Opskrift på påske kage med citron kommer her:
Påskekage med citron
påskekage med kokostopping
Ingredienser
- 150 gram blødt smør
- 140 gram sukker eller rørsukker
- 4 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 120 gram hvedemel
- 1/2 citron saften af 1/2 citron
- citronskal af 1,5 citroner (ikke den hvide hinde- den er bitter)
Glasur
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Pisk det bløde smør med sukker.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og vanillesukker. Vend citronsaft og skal i dejen.
- Fordel dejen i en smurt springform. Sæt i ovnen i ca. 22-25 min. til kagen er fast, men stadig "fjedrene", når der trykkes let på midten.
glasur
- flormelis, kogende vand og evt. gul frugtfarve.
- Rør flormelis med en smule kogende vand og rør til en tilpas tykkelse. Rør evt. gul farve. Drys evt. med kokosmel
Du kan selvfølgelig spise den her kage, lige præcis på det tidspunkt på året, hvor du har lyst. Den er frisk i smagen, og ville helt sikkert også smage dejligt, blot toppet med en lag chokolade, som en let dessertkage.
Og en ting er sikkert. Påsken kommer også forbi næste år og det er rart. Traditioner er rare. Og denne her påskekage er også så fin og smager dejligt og saftigt af kokos : saftig påskekage med kokosmel
0 kommentarer