Saftige boller med hørfrø

Opskrifter på brød, Tips til madpakker

De her saftige boller med hørfrø skal selvfølgelig  på bloggen, for de er for nemme. De er en hitter på weekend- morgenbordet herhjemme eller i børnenes madpakke. De er spækket med gode hørfrø, men har du ikke lige dem på lager kan du bruge solsikkekerner, sesamfrø, chiafrø eller andet i stedet for.

Dejen er en blød dej, som du rører igennem og sætter til at hvile på køkkenbordet, f.eks natten over. Så rører du dejen igennem og sætter som klatter på bagepladen og bager på høje temperaturer. Altså ikke to hævetider = nemt.

Da dejen ikke indeholder mere end 10 gram gær, men til gengæld får lov til at udvikle sig i stuetemperatur, for du nogle særdeles saftige boller, som ikke bliver kedelig og tørre kort til efter de er bagt. Jeg pensler gerne bollerne inden de kommer i ovnen for en mere gylden overflade, men det er ikke streng nødvendigt, hvis du hverken har mælk eller æg på lager.

Sådan laver du saftige boller med hørfrø:

saftige boller med hørfrø

Saftige boller med hørfrø

saftige boller med hørfrø

Opskrift på boller med hørfrø som hæver på køkkenbordet natten over. På den måde er det nemt at sende en pladefuld boller ed hørfrø i ovnen dagen efter.
Print opskrift Pin opskrift
8 timer 10 minutter
Antal: 20 stk.

Ingredienser

  • 10 dl vand(Bare direkte fra hanen)
  • ca. 10 gram gær(1/5 del af en almindelig gær)
  • 3 tsk. groft salt
  • 2 dl hørfrø(eller andre kerner)
  • 14 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Vand og gær røres sammen.
  • Salt, og hørfrø tilsættes. Nu hvedemel. 
  • Rør rundt til det er godt blandet sammen. 
  • Lad den nu stå på køkkenbordet i ca. 8-10 timer(f.eks.) natten over.
  • Efter de 8-10 timer sætter du ovnen på 250 grader(almindelig ovn) eller 230 grader varmeluft. 
  • Rør rundt i dejen og sæt som klatter med to spiseskeer på to bageplader med bagepapir. 
  • Sæt gerne et fad med vand i ovnen undervejs, det giver dejlig fugt til bollerne(med mindre man har en dampovn, så behøver man jo ikke og sætter blot ovnen på mellemdamp)
  • Sæt bollerne i ovnen i ca 8 min. på de høje grader- herefter skruer du ned på hhv. 230 grader(almindelig ovn) eller 210(varmeluft) og bager bollerne i yderligere ca. 6 min. 

Mangler du også nogle gange inspiration  til de der madpakker, som ungerne skal have med?

Så er der gode nyheder…. Kig under kategorien “madpakker” og se om der er noget der skal prøves af? Måske det her er noget Madpakke tid!

Kærlige hilsner,

Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest