De her saftige boller med hørfrø skal selvfølgelig på bloggen, for de er for nemme. De er en hitter på weekend- morgenbordet herhjemme eller i børnenes madpakke. De er spækket med gode hørfrø, men har du ikke lige dem på lager kan du bruge solsikkekerner, sesamfrø, chiafrø eller andet i stedet for.
Dejen er en blød dej, som du rører igennem og sætter til at hvile på køkkenbordet, f.eks natten over. Så rører du dejen igennem og sætter som klatter på bagepladen og bager på høje temperaturer. Altså ikke to hævetider = nemt.
Da dejen ikke indeholder mere end 10 gram gær, men til gengæld får lov til at udvikle sig i stuetemperatur, for du nogle særdeles saftige boller, som ikke bliver kedelig og tørre kort til efter de er bagt. Jeg pensler gerne bollerne inden de kommer i ovnen for en mere gylden overflade, men det er ikke streng nødvendigt, hvis du hverken har mælk eller æg på lager.
Sådan laver du saftige boller med hørfrø:
Saftige boller med hørfrø
saftige boller med hørfrø
Ingredienser
- 10 dl vand(Bare direkte fra hanen)
- ca. 10 gram gær(1/5 del af en almindelig gær)
- 3 tsk. groft salt
- 2 dl hørfrø(eller andre kerner)
- 14 dl hvedemel
Fremgangsmåde
- Vand og gær røres sammen.
- Salt, og hørfrø tilsættes. Nu hvedemel.
- Rør rundt til det er godt blandet sammen.
- Lad den nu stå på køkkenbordet i ca. 8-10 timer(f.eks.) natten over.
- Efter de 8-10 timer sætter du ovnen på 250 grader(almindelig ovn) eller 230 grader varmeluft.
- Rør rundt i dejen og sæt som klatter med to spiseskeer på to bageplader med bagepapir.
- Sæt gerne et fad med vand i ovnen undervejs, det giver dejlig fugt til bollerne(med mindre man har en dampovn, så behøver man jo ikke og sætter blot ovnen på mellemdamp)
- Sæt bollerne i ovnen i ca 8 min. på de høje grader- herefter skruer du ned på hhv. 230 grader(almindelig ovn) eller 210(varmeluft) og bager bollerne i yderligere ca. 6 min.
Mangler du også nogle gange inspiration til de der madpakker, som ungerne skal have med?
Så er der gode nyheder…. Kig under kategorien “madpakker” og se om der er noget der skal prøves af? Måske det her er noget Madpakke tid!
Kærlige hilsner,
Benedicte
0 kommentarer