Saftige boller med hørfrø

De her saftige boller med hørfrø fortjener så meget at komme på bloggen, for de er for nemme. De er en hitter på weekend-morgenbordet herhjemme eller i børnenes madpakke. De er spækket med gode hørfrø, men har du ikke lige dem på lager kan du bruge solsikkekerner, sesamfrø, chiafrø eller andet.

Dejen er en blød dej, som du rører igennem og sætter til at hvile på køkkenbordet, f.eks natten over. Så rører du dejen igennem og sætter som klatter på bagepladen og bager på høje temperaturer. Altså ikke to hævetider = nemt.

Sådan laver du saftige boller med hørfrø:

saftige boller med hørfrø

saftige boller med hørfrø

Tilb. tid 10 minutter

Ingredienser

  • 10 dl vandBare direkte fra hanen)
  • ca. 10 gram gær(1/5 del af en almindelig gær)
  • 3 tsk. groft salt
  • 2 dl hørfrø(eller andre kerner)
  • 14 dl hvedemel

Sådan gør du

  1. Vand og gær røres sammen.

  2. Salt, og hørfrø tilsættes. Nu hvedemel. 

  3. Rør rundt til det er godt blandet sammen. 

  4. Lad den nu stå på køkkenbordet i ca. 8-10 timer(f.eks.) natten over.

  5. Efter de 8-10 timer sætter du ovnen på 250 grader(almindelig ovn) eller 230 grader varmeluft. 

  6. Rør rundt i dejen og sæt som klatter med to spiseskeer på to bageplader med bagepapir. 

  7. Sæt gerne et fad med vand i ovnen undervejs, det giver dejlig fugt til bollerne(med mindre man har en dampovn, så behøver man jo ikke)

  8. Sæt bollerne i ovnen i ca 10 min. på de høje grader- herefter skruer du ned på hhv. 230 grader(almindelig ovn) eller 210(varmeluft) og bager bollerne i ca. 10 min. 

Mangler du også nogle gange inspiration  til de der madpakker, som ungerne skal have med?

Så er der gode nyheder…. Kig under kategorien “madpakker” og se om der er noget der skal prøves af? Måske det her er noget Madpakke tid!

Kærlige hilsner,

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.