De her boller med ristet sesamfrø får en dejlig smag, da vi let rister sesamfrøene inden de kommer i dejen. Det giver en let nøddesmag og bid til de gode boller.
Dejen er nem og lynhurtig at røre sammen, hvis man om aftenen får lyst til at gøre morgenen efter til en ekstra dejlig morgen- eller synes at man vil overraske børnene med lækre nybagte boller i madpakken.
Rør dejen sammen og sæt på køl i køleskabet. Næste morgen tænder du for ovnen og sætter bollerne som klatter på bagepapiret. Når ovnen er varm, kommer bollerne i og efter ca. 15-30 min. er der friskbagt hjemmebag.
Sådan gør du:
Boller med ristet sesamfrø
Boller med ristet sesamfrø
Ingredienser
- 20 gram gær
- 5 dl vand
- 3 ts. salt
- 4 spsk. olie
- 6 dl. hvedemel
- 2 dl rugmel
- 2 dl sesamfrø(let ristet på panden)
Fremgangsmåde
- Varm en pande og rist sesamfrø, til de er let gyldne.
- Opløs gær i vand. Rør salt og olie ved.
- Tilsæt mel, rugmel og ristet sesamfrø. Rør dejen sammen og sæt på køl natten over eller i min. 7 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 250 grader.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Med en ske sættes ca. 15 klatter dej.
- Når ovnen er varm, sættes bollerne ind. Bag først på de 250 grader i ca. 8-10 min. Skru ned for varmen på 220 grader og bag dem færdige i ca. 7-8 min.
- Hold øje undervejs- ovne varmer forskelligt.
Tip til sprøde boller
Min erfaring med at få de bedste og sprødeste boller er ovntemperaturen!
Skru godt op for varmen, så danner bollerne en sprød skorpe og lukker fugten inden. Du kan også med fordel spray lidt vand ind undervejs under bagningen. Men gør det hurtigt. De høje varmetemperaturer skal ikke slippe ud.
Jeg har lige fået konti-dampovn i mit nye køkken. Nøøøj, hvor jeg glæder mig til at sætte den i brug. Den skulle efter sigende bidrage til at man kan lave det bedste sprøde bagværk, saftige fiskeretter og meget mere. Når jeg er godt i gang med det nye ovn-projekt kommer der selvfølgelig opfølgning herinde 😉
Lækre madpakkeboller!
Det kan da friske de fleste madpakker op med en hjemmebagt boller med lækkert fyld, ikke?
Gode opskrifter på madpakkeboller er der flere af herinde i min madunivers. Og vælge min yndlingsopskrift kan jeg altså ikke, men jeg linker her til de skønneste små brød med pepperoni, som seriøst er et lille hverdagshit i børnenes madpakker herhjemme.
Jeg bager gerne en god stor portion og lægger så i fryseren. Så kan jeg lige trække dem op, når det er madpakke tid.
sprøde foccaciaboller med pepperoni
God bagelyst!
0 kommentarer