Saftige brød med rugkerner

Så lækkert et franskbrød med rugkerner.  Ungerne(og ungernes far) er ret glade for brød. Et klassisk hvedemelsbrød hitter altid herhjemme. Det her er sådan et, men dog alligevel med lidt mere fylde i end et klassisk franskbrød.

Det skyldes de gode rugkerner og de 200 gram rugmel der også er i. Det er nemt at lave, og smager dejligt. Du får to dejligt store brød. Gærmængden er faktisk ikke så stor, men er du tålmodig og lader brødet efterhæve en god times tid, får du alligevel nogle dejlige store brød.

Brug dem i madpakken, til morgen/brunchbordet, som tilbehør til aftensmaden/salaten eller skær i skiver og rist i en toaster med skinke/ost, når det er blevet daggammelt. Det gør vi. På den måde får man det meste ud af brødet. Se nemme opskrift på saftige brød med rugkerner nede under billedet_brød med rugkerner

Saftige brød med rugkerner:

2 dl rugkerner

20 gram gær

5 dl kærnemælk

1 dl kogende vand

1000 gram hvedemel

200 gram rugmel

1 spsk. salt

2 spsk. honning

200 gram smeltet smør

  • Kog rugkernene efter anvisning på posen.
  • Opløs gæren i mælken og de varme vand.
  • Rør/ælt hvedemelet og rugmelet ned i væsken. Nu de lettere afkølede rugkerner.
  • Nu det smeltede smør.
  • Tilsæt først salt og honning, når melet er æltet lidt ind i dejen..

Har du en køkkenmaskine bruger du den, ellers dejkrogene på en elpisker- eller dine hænder. Dejen er ikke meget fast, men heller ikke meget løs idet(gir´det mening?!sådan bare lidt midtimellem:o)

  • Lad dejen hæve i ca. 40 minutter.
  • Ælt dejen igen og del den nu i to stykker som du lægger på en bageplade med bagepapir.
  • penslen brødene med sammenpisket æg, hvis du har. Det er med til at give brødene en fin farve, samt få græskarker(eller solsikkekerner, sesamfrø, chiafrø eller lignende), hvis du synes, til at hænge ved. Du behøver som sagt ikke drysse nogle kerner på, men det smager nu godt og giver en sprød overflade.
  • Lad dejen efterhæve i 1 time og 10 minutter.
  • Sæt forsigtigt pladen ind i en 190 grader forvarmet ovn i ca. 50 minutter. Brødene er klar, når de lyder hule, når du banker på dem i bunden.

 

 

 

Mere brød?:Måske det her kunne friste:Det er lige som de her brød med rugkerner fyldt med godt grahamsmel, som giver et brød der giver maven lidt at arbejde med. Det er også en hitter herhjemme. https://benedictesmad.dk/grahamsbroed/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.