Det her brød med Manitoba mel smager super godt. Det får en luftig krumme, sprød skorpe og en saftig midte. Det smager altså rigtig godt.
Manitoba mel er lavet på en melsort, som stammer fra et område i Canada, som hedder Manitoba. Deraf navnet.
Manitoba hvedemel indeholder masser af proteiner og det er med til at give brødet en elastisk dej og et generelt flot brød. Manitoba mel er lidt dyrene end klassiske hvedemel, men er til gengæld drøjt i brug.
Jeg har kun set pakkerne i 1 kg poser. Til et stort brød som det her, bruger man dog blot 500 gram, så melposen holder lidt længere.
Jeg fandt en pose Manitoba mel fra finax. Bemærk det er ikke et reklamelink, bare så du kan se pakken. (https://www.valsemollen.dk/produkter/oekologisk-manitoba-hvedemel/)
Jeg ved at Amo og skærtoft mølle også laver Manitoba mel og jeg ved ærlig talt ikke, om nogle er bedre end andre. Jeg ved bare, at den her fungerer for mig:)
Det her brød er lettere genialt, synes jeg, da det blot skal æltes én gang. Det minimerer arbejdstid og snavsede hænder. Lige noget for mig! Vi bager brødet på meget høje temperaturer i starten, det er tricket bag det rustikke brød. Det smager skønt og kræver ikke at du har surdej på lager eller er super forudseende og har planlagt at lade dejen hæve i dagevis.
Sådan en er jeg nemlig yderst sjældent! Madlavning kommer ofte bag på mig!
Saftig brød med Manitoba mel
Ingredienser
- 20 gram gær
- 5 dl lunken vand
- 1 tsk groft salt
- 500 gram manitoba mel
- 2 tsk. sukker
Fremgangsmåde
- Brug gerne en røremaskine hvis du har, alternativt dejkroge på en elpisker. Dejen har godt af at blive hævet.
- Opløs gær i det lunkne vand. Kom nu salt, sukker og manitoba mel ved og rør grundigt. Ved køkkenmaskine ca. 10 min. på mellem hurtig hastighed. Ved dejkroge lidt længere.
- Lad nu dejen hæve med en klæde over i 1 time.
- Tænd ovnen på 250 grader(jo vist- høj temperatur)
- Kom bagepapir på en bageplade og hæld forsigtigt dejen over på bagepladen.
- Sæt bagepladen i midten af ovnen i ca 18 min. Skru ned på varmen til 200 grader og bag yderligere i ca. 10 min.
- Lad brødet afkøle på en rist.
Brød med Manitoba mel
Sådan her ser det her brød med manitoba mel ud efter 1 times hævning. Det er luftig og fugtigt. Sæt direkte i ovnen på høj temperatur, for at brødet hurtigt danner en sprød skorpe som lader fugten blive i brødet.
Mere hjemmebag?
Hjemmebagt brød er mange ting for mig. Brød kan være groft, salt, sødt, kageagtig eller glutenfri.
Se nogle af mine favoritter lige her:
Glutenfri kernebrød med masser af kerner:
Det bedste glutenfri kernebrød
Eller det her lækre bananbrød(fordi vi elsker bananer herhjemme og det er en god måde at få dem brugt)
KH, Benedicte
Super nem opskrift
Dejligt velsmagende brød.
Dejligt at høre😊