saftige og kernerige madpakkeboller

Opskrifter på brød, Tips til madpakker

Madpakkeboller med masser af fuldkorn er  helt perfekte i madpakken. Det er fedt, når det er  nemt at lave sunde og spændende madpakker til ungerne, ikke? For jo, jeg kender ogå til en gang imellem at føle mig lidt idéforladt, når der skal smøres madpakker. Tre skolebørn med tre forskellige ønsker for, hvad de vil have med i madpakken!

Næ, det skal ikke være nemt. Men en ting er de dog enige om. De kan godt lide at have boller med. Og de her er spækket med fuldkornshvedemel og masser af bid og de kan fyldes med alt fra søde sager, oste til kødpålæg. Og alle tre er med på dem her. Så er det bare om at fylde fryseren- så er det nemt, når der skal smøres sunde og gode madpakker.

Portionen er stor, så du kan eventuelt halvere mængden for færre boller.

madpakkeboller

saftige og sprøde madpakkeboller

opskrift på madpakkeboller med fuldkorn
Print opskrift Pin opskrift
2 timer
Antal: 30 boller

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 1 liter kærnemælk
  • 2 dl varm vand
  • 1 kg fuldkornshvedemel
  • 700 gram hvedemel
  • 1 spsk. groft salt
  • 5 spsk. olie
  • 2 æg til pensling
  • div. kerner til drys på toppen. Ex. Chia, sesam, solsikkekerner osv.

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i kærnemælk og det varme vand.
  • Kom nu fuldkornshvedemel, olie og salt ved. Tilsæt nu løbende hvedemel. Ælt grundig. Jeg bruger min køkkenmaskine, men du kan bruge dejkrogene på en elpisker. 
  • Lad dejen hvile under et viskestykke i 1 time
  • Rør let igennem. Sæt ca. 30 boller på to bageplader. Tryk let flade med håndfladen. Lad hæve i 40 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmeluft. 
  • Pisk æggene og pensl forsigtigt ovenpå bollerne. Drys med kerner- eller du kan helt undlade. 
  • Sæt i ovnen. Bag i ca. 20 min til bollerne er let gyldne og lyder hule, når du banker på bunden. 

 

 

madpakkeboller

før bagning- madpakkeboller

Tip

Jeg forsøgte mig med, at lave nogle stykker af dem til grove burgerboller. Jeg dryssede bollerne med sesamfrø. Og voila! Det fungerede. De smagte rigtig fin som burgerboller. Så er det da for nemt at lave mad, de dage hvor tiden er knap.

Står du også med “madpakkesmøreri” derhjemme. Jeg har samlet et hel kategori om emnet, hvis du kunne have lyst til lidt inspiration.https://benedictesmad.dk/hjemmelavet-figenstaenger/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest