Salat med figen, mozarella og parmaskinke

Salater

Salat med figner – skøn og nem efterårs salat

Her får du min opskrift på en skøn og let efterårs salat med figner.

Butikkerne bugner af friske figner for tiden. Se det er en lille smule hverdagslykke, når man kan følge årstidens gang og nyde synet af de varierende frugter og grøntsager. Se så er det egenlig okay at sommeren for længst er gået på hæld og vi går mørkere tider i møde. Lige nu koster fignerne ingenting. Om det  altid er sådan på den her årstid ved jeg ikke! Måske har det bare været et godt figenår?

Anyway, når det bliver koldere og mørkere, kan jeg godt synes at der er meeeget langt til forår, lyse nætter og varme solstråler. Men så glædes jeg samtidig over de skønne efterårsfrugter og grøntsager som vælter frem i butikkerne. Græskar, kålsorter, spisekastanjer og …. figen. Så får jeg lige fornyet energi…og så går det nok det hele:)

En salat med med figner

En salat med med figner, parmaskinke og mozarella. En dejlig efterårssalat som jeg glæder mig til at dele med jer. Nyd den som en selvstændig forret eller som en salat til fiske, kylling og andre former ofr fjerkræ.

Når det lige nu er højsæson for figner er det bare om at nyde det. Den fantastiske frugt, som smager som intet andet skal spises og anrettes både i det søde og det salte køkken.

Jeg er lidt heldig over at Elisabeth som nu er blevet 16 år også er glad for figner og alle andre anderledes frugter i øvrigt. Hun kommer det gerne på en omgang overnight oats eller som topping på skyr. Figner, sådan dejlige og meget modne figner smager også skønt som dessert. Skær figner i tern, rist nogle mandler eller nødder i honning på en pande og servér både de sprøde nødder med is og figner. Det jo guf også!

Anyway, jeg craver figner for tiden og prøver mig frem, hvordan den søde og dekorative frugt kan spises. Og tro mig. Det kan den på mange måder!

 

Salat med figner

Opskrift på salat med figner

Billederne af den smukke salat med figner kan jeg lave igen og igen. Jeg elsker bare at plante smukke salater på bordet. Ikke salater der er meget besværlige. Det skal de nødigt være. Bare enkle og dekorative med lidt smæk på smagen gerne. I hvert fald, hvis de serveres som tilbehør til enkel retter eller som den her figensalat er god til. Som en smækker lille forret, blot med en skive godt brød til.

Da jeg lavede den her efterårs salat med figner sidst, havde jeg en af de aftener for jeg lige var i humør til at prøve flere opskrifter af. Så den stod på kyllingeretter, som den her: Tikka chicken masala og Ovnbagte søde kartofler med dip og forskellige slags brød. Den her salat med figen er nu godkendt til at kunne nydes med stort set alt!

En salat med figner bare som den er er altid godt, men toppet med den her dressing, bliver den bare endnu bedre…(se mere på min video nedenfor)

salat_med_figner_opskrift

Salat med figner

Skøn og nem opskrift på en efterårs salat med figner, parmaskinke og mozarella.
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4

Ingredienser

 • 1 kugle god mozarellakugle(fx. bøffelost)
 • 2-3 friske figner
 • 150 gram parmaskine
 • lidt friske basilikumblade
 • 2 spsk. god olie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 2 tsk. honning
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Anret parmaskinke, figner i både og mindre stykker mozarella.
 • Drys med basilikumblade.
 • Rør olie, citronsaft,honning, salt og peber sammen og kom over salaten.
 • Servér den friske og dekorative salat.
 • Serverer du den som en selvstændig ret er det dejlig med en skive godt brød som kan dyppes i dressingen og nydes med salaten.
 • Ellers er figensalaten dejlig som tilbehør til kylling, fisk, fjerkræ og lignende.

Salat med figen

Jeg laver gerne store portioner, når jeg laver salater herhjemme, mest fordi jeg altid krydser fingre for at der er rester til dagen efter, for sådan en salat med figen smager jo ret godt dagen efter, når dressingen har fået lov til at ligge dejligt længe. Rist for eksempel to skiver groft brød og smæk rester af en salat med figner i. Giv brødet en ordentligt tryk. Det holder altså.

 

Salat med figner

Salat med figner

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest