tikka chicken masala

Tikka chicken masala opskrift er klar på bloggen.

Indisk mad er så lækkert. Det er krydret så fint afstemt og så er det fakstisk slet ikke så svært at lave. Jeg var nok lidt (for) længe om at lave indiske retter, men de seneste par år har jeg eksperimenteret mig frem. Noget lidt mere vellykket end andet! Den her opskrift på tikka chicken masala er så ganske lækker og så er den børnevenlig også. Med ris og masser af gnavegrønt er det en populær ret herhjemme.

Jeg kan også finde på, at lave den, hvis vi får gæster. Med naanbrød, papadums, agurkesalat og basmatiris er det en lækker ret. En indisk- inspireret  salat er jo også aldeles fremragende til indisk mad. Hvad med den her med spidskål: https://benedictesmad.dk/indisk-salat/

Garam masala er en skøn blanding af krydderier der er med til at give den gode smag. Det er en blanding af krydderier såsom spidskommenfrø, kanelstang og nelliker med mere. Den kan købes i de fleste supermarkederne (se mere under tip)

tikka chicen masala

 

Tikka chicken masala

Antal 4 personer

Ingredienser

yoghurt/creme fraiche marinade

  • 4 tsk. revet ingefær
  • 3 fed hvidløg(finthakket)
  • 1,5 spsk. garam masala(og evt. 2 tsk. gurkemeje)
  • 1 tsk. chili
  • 2 tsk. stødte nelliker
  • saften af 1 citron
  • 2 tsk. salt
  • ca. 500 gram kyllingebryst (i strimler a´ca. 1 cm)
  • 3 dl creme fraiche 9 ell. 18% eller yoghurt naturel

Den lækre sauce

  • 2 stk. løg eller rødløg(finthakket)
  • 3 tsk. ingefær(finthakket)
  • 3 fed hvidløg(finthakket)
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 dåse tomatpure(140 ml)
  • 3 spsk. grofthakket mandler
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl fløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Lav marinaden ved at røre ingefær, hvidløg, garam masala, chili, nelliker og citronsaftten sammen med cremefraiche eller yoghurten. Tilsæt salt og kyllingestykker. Lad gerne blandingen stå på køl i alt fra 30 minutter til 8 timer. 

  2. Nu laves saucen ved at du steger løgene blanke i en gryde med 2 spsk. olie. Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, tomatpure, vand og mandler. Kog op og lad den simre i ca. 5 min under låg. 

    Kom nu kyllingen med saucen ned. Lad simre under låg i ca. 15 min. til kyllingen er mør. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. 

  3. Server med lune ris, grøntsager, naanbrød eller hvad du foretrækker. 

tikka chicken masala opskrift

 

tip

Garam masala blandingskrydderi består af følgende krydderier: Spidskommenfrø, kardemommefrø, kanelstang, korianderfrø, peberkorn, nelliker. Se det er lidt for mange krydderier for mig- så meget har jeg bare ikke på lager, så hvis du ikke har modet på at lave den selv, gør du bare som mig og køber en færdigblandet sag og supplerer lidt med evt. nelliker(det fine lille jule-krydderi).

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.