Tikka chicken masala opskrift er klar på bloggen.
Indisk mad er så lækkert. Det er krydret så fint afstemt og så er det fakstisk slet ikke så svært at lave. Jeg var nok lidt (for) længe om at lave indiske retter, men de seneste par år har jeg eksperimenteret mig frem. Noget lidt mere vellykket end andet! Den her opskrift på tikka chicken masala er så ganske lækker og så er den børnevenlig også. Med ris og masser af gnavegrønt er det en populær ret herhjemme.
Garam masala kylling, smager af masser af tid! Jeg mener: Smagen er så intens og smager virkelig derhen af den autentiske indiske køkken. Derfor synes jeg en god omgang af den her tikka masala opskrift er så velegnet som mad, når der er gæster. De fleste kan lide indisk mad, men får det ikke altid lavet selv derhjemme. Måske fordi det kan synes sværere og mere tidskrævende end det er?
Med naanbrød, papadums, agurkesalat og basmatiris er det en lækker ret. En indisk- inspireret salat er jo også aldeles fremragende til indisk mad.
Tikka masala tilbehør
Hvad med den her med salat med spidskål: https://benedictesmad.dk/indisk-salat/
Garam masala
Du kan vælge at lave din egen garam masala blandingskrydderi, hvor grundingredienserne er korianderfrø, spidskommenfrø, kanel, kardemommefrø, nelliker og peber. Jeg har dog sjældent alle de her ingredienser på lager og bruger derfor de færdigblandede udgave, som jeg synes smager fremragende. Jeg har for tiden den fra Urtekram på lager, men har ikke en foretrukken, så prøv dig frem. Nelliker er både et rigtig julekrydderi herhjemme, men det er også en af grundsmagende i den her tikka chicken masala, så den tilføjes der lidt ekstra af.
Kylling tikka masala
Garam masala kylling
Tikka chicken masala
Ingredienser
yoghurt/creme fraiche marinade
- 4 tsk. revet ingefær
- 3 fed hvidløg(finthakket)
- 1,5 spsk. garam masala(jeg har den blanding fra urtekram, men brug den du foretrækker)
- 2 tsk. gurkemejepulver
- 1 tsk. chili
- 2 tsk. stødte nelliker
- saften af 1 citron
- 2 tsk. salt
- ca. 500- 600 gram kyllingebryst (i strimler a´ca. 1 cm)
- 3 dl yoghurt naturel
Den lækre sauce
- 2 stk. løg eller rødløg(finthakket)
- 3 tsk. ingefær(finthakket)
- 3 fed hvidløg(finthakket)
- 2 tsk. gurkemeje
- 1 dåse tomatpure(140 ml)
- 3 spsk. grofthakket mandler
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl fløde
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Lav marinaden ved at røre ingefær, hvidløg, garam masala, chili, gurkemeje, nelliker og citronsaftten sammen med cremefraiche eller yoghurten. Tilsæt salt og kyllingestykker. Lad gerne blandingen stå på køl i alt fra 30 minutter til 8 timer. Men allerhelst i minimum 2 timer, så krydderierne, yoghurten og citronsaften kan trænge ind i kyllinge.
- Nu laves saucen ved at du steger løgene blanke i en gryde med 2 spsk. olie. Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, tomatpure, vand og mandler. Kog op og lad den simre i ca. 5 min under låg. Kom nu kyllingen med saucen ned. Lad simre under låg i ca. 15 min. til kyllingen er mør. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber.
- Server med lune ris, grøntsager, naanbrød eller hvad du foretrækker.
Her har jeg indsat en lille video af den lækre tikka Chicken masala, mens den står og simrer. Gryderetten bliver bestemt ikke dårligere af at stå, så du kan sagtens lave den igen før den skal serveres eller lave en ekstra stor portion og fryse ned.
Tikka chicken masala opskrift
og alle de andre gode gryderetter
Jeg er ellevild med gryderetter. Alle former for gryderetter. Og da min søster og jeg skulle tømme vores barndomshjem, da vi mistede vores far, var min søster hurtig til at sige, at støbejerngryden, den skulle jeg tage med hjem. Hun havde én selv og sagde at hun brugte den konstant. Oh boy. Fik hun ret? Det tror jeg på.
Den store sorte støbejerngryde, som min far og mor har kokkereret utallige gryderetter på. Jeg bruger den til alt nu. Fra en Tikka chicken masala gryderet til en stor portion risengrød! Den kan det hele. Gryderetter kan selvfølgelig laves på alle slags gryder og sauterpander, men står du og mangler et godt ønske til din kommende fødselsdag? Så har jeg buddet! 🙂
Tak fordi du læste med. Det betyder alt!
Du er selvfølgelig meget velkommen til at smide en kommentar på opskriften, når du har prøvet den.
Hilsen Benedicte
0 kommentarer