Ovnbagte søde kartofler med dip

Alt det andet, Vegetariske retter

Ovnbagte søde kartofler med dip. Søde og sprøde kartoffelstave med en lækker urtedip.

De søde kartofler er blevet ret så populære herhjemme og det forstår jeg godt. Søde kartofler kan bages, grilles, dampes, steges eller kommes i supper.

De søde kartofler er slet ikke en kartoffel, men kan tilberedes som var det.  Den er naturlig sød og sødmen kommer ekstra meget frem ved tilberedning.

I konsistens minder de mest om græskar, synes jeg, men de vokser under jorden ligesom kartofler. Du kan skrælle den eller lade være, men i så fald bør du skrubbe den inden du tilbereder den.

Ovnbagte søde kartofler med dip

Ovnbagte søde kartofler med dip

Ovnbagte søde kartofler med dip

Om du vil servere de  ovnbagte søde kartofler med dip bare som en selvstændig ret eller du serverer det som tilbehør går lige godt. Jeg er ikke den rette at spørge, for jeg er bare begejstret for den sunde søde kartoffel uanset hvad.

Men jeg kunne sagtens finde på at servere den lille ret her, som en forret man kan sidde og snacke, mens hovedretten bliver klar- eller alternativt servere som en del af en buffet – eller tapasbord. Det kan man sagtens.

Dippen smager også dejligt til almindelige kartofler, så ofte gør jeg det at, jeg laver en blanding, når ovnen alligevel er i gang. Halvdelen af bagepladen er søde kartofler og den anden del almindelig kartofler skåret i både. Det fungerer.

Så kan man tage af det man foretrækker.

 

Ovnbagte søde kartofler med urtedip

Print opskrift
Antal: 2

Ingredienser

Søde kartofler

  • ca. 500 gram søde kartofler(skrællet og skåret i stave)
  • 5 spsk. olie eller smørklatter
  • 3 tsk. flagesalt
  • peber

Urtedip

  • 200 gram creme fraiche(gerne 18%)
  • 1 lille håndfuld hakket purløg
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg(Fintrevet)

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader. Skræl de søde kartofler og skær i grove pommes frites stave.
  • Kom på en bageplade og sæt i ovnen i ca. 50 min. til de søde kartofler er gennemstegte og let sprøde i kanterne.

urtedip

  • Rør creme fraiche med hakket purløg, hvidløg og smag til med salt og peber.
  • Server de varme fritter med dippen.

Lignende opskrifter:Bagt kylling med søde kartoflerSuppe med søde kartofler og kokosmælkVafler med søde kartofler- tre ingredienser

 

Søde kartofler eller almindelige kartofler?

Det er svært at sammenligne de to forskellige sorter, for selvom både søde og almindelige kartofler kan tilberedes på omtrent samme måde, så smager de jo ikke helt på samme måde.

Begge slags er vitaminrige og fylder med gode sager – den søde kartoffel er kendetegnet ved at have et lavere glykæmisk indeks, hvilket betyder at indtagelsen af søde kartofler påvirker blodsukkeret i mindre grad.

Som det er med det meste mad. Der er ikke noget du decideret ikke skal spise. Derimod er det vel “alt med måde”?

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest