Salat med lilla blomkål smager rigtig godt og så pynter den så fint på tallerknen. Den lilla farve er da ikke til at stå for, vel?
Lilla mad er da trods alt ikke det man spise mest af. Du bør nyde den lilla blomkål rå, da jeg synes den mister farven ved kogning. Der kan du i stedet benytte dig af den klassiske hvide blomkål.
Salat med lilla blomkål
Det skal du bruge til salat med lilla blomkål:
1 stk. lille blomkål
2 stk gulerødder( mindre stykker)
1 mindre rødløg(finthakket)
1/2 agurk(i mindre stykker)
1 dl basilikumblade
1 dl saltmandler(denne her opskrift laver jeg ofter: Ristede saltmandler
Dressing:
1 citron(saften heraf)
4 spsk. god olie
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
1 tsk. peber
Sådan gør du:
- Skyl blomkål og skær i små buketter. Kom i en skål.
- Skræl gulerødder og skær i små tern og kom over blomkålen.
- Pil rødløg og skær i mindre tern.
- Agurk skæres i mindre tern og kommer over salaten.
- Top med basilikum og ristede saltmandler.
Dressing:
- Rør citronsaft med olie og dijonsennep. Smag til med salt og peber.
Inden servering kommer dressing over salaten.
Tip
Lilla blomkål kan købes i de fleste større dagligvarebutikker, f.eks. meny og https://mad.coop.dk
Den skønne farve kommer fra nogle pigmenter der hedder “anthocyaniner”.
Den lilla blomkål er stadig ligeså vitamin- og fiberrig som den gode gamle klassiske hvide blomkål. Jeg er så glad for at blomkål er ved at miste sit image, som det kedelige blomkålshoved. Måske er det fordi det engang ofte blev serveret kogt- måske overkogt til diverse måltider? Det er en skam. Blomkål smager herligt i rå tilstand, f.eks. finthakket, som blomkålsris, letdampet med salt og toppet med smør – eller som den her udgave af en blomkålsgratin, som er med flødeost. Giv den en chance. Det smager super godt! Jeg linker lige her: Blomkåls gratin
Hey!
0 kommentarer