Spidskålssalat med blommer og mandler

Alt det andet, Salater

Salat med spidskål og blommer er for mig en skøn  kombi💚

Mit gamle blommetræ har båret de med mest saftige og spiseklar blommer i år. Blommer jeg har haft liggende på køl og stadig spiser af. Aldrig har der været så mange blommer på det træ- og aldrig har de været så fejlfri. Der er ingen sprækker, huller eller orme i. Og når man gerne vil komme frugt i børnene- og vise dem “vaske-ægte-hjemmeavl” fra egne træer, ja så er det fedt. Vi plukker. Vi spiser. Ren lykke. 

Og selv om vi elsker de rå blommer er det svært at nå at spise dem alle, som gnavefrugt. Så der bliver syltet og gjort ved. Men allerbedst synes jeg nu de er i salater. De giver let sødme til de fleste salater, uden at det bliver for sødt. 

Kål, allerhelst spidskål spiser vi ofte. Blommer og kål er et godt miks og toppet med de her lækkerier ryger sådan en salat med blommer hurtigt indenbrods.

Salat med spidskål og blommer

salat med spidskål og blommer

Sådan laver du en lækker salat med spidskål og blommer

Salat med spidskål og blommer

opskrift på en enkel salat med Spidskål, blommer og mandler
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 4

Ingredienser

  • 1/4 spidskål(i strimler)
  • 6 stk. blommer( i både)
  • 100 gram kogt perslespelt(kan undlades)
  • 100 gram saltmandler
  • 8 stk. cherrytomater(i skiver)
  • Hakket purløg eller persille til drys.

Fremgangsmåde

  • Kog perslespelt efter anvisning på posen.
  • Skær spidskål i fine strimler
  • Skyl tomater og blommer.
  • Skær blommer i både og tomater i skover.
  • Kom spidskål og( perlespelt) i en fladt fad. Drys med toamter, blommer, ristede saltmandler.
  • Drys med persille eller purløg(allermest for farvens skyld)
  • Drys evt. med en smule god olie og balsamicoeddike.

Fyld og sprødhed i salater

Jeg er glad for perlespelt. Jeg synes det giver fylde og smag til salaten. Det gør også at jeg snildt kan finde på, at servere salaten med blommer som en separat måltid. Du kan selvfølgelig undlade perlespelt og så  servere den her salat med spidskål og blommer, som tilbehør til fisk, fjerkræ eller hvad du har på menuen.

Jeg laver de her saltmandler så ganske ofte. De smager skønt på de fleste salater og  giver salt og sprødhed.

Faktisk smager de så godt, at min skønne nevø, Adrian fik to glas til sin otte års fødselsdag!  Jo, den er god nok. Han elsker dem. Så snydes skulle han da ikke.

Se opskrift her: Ristede saltmandler

Og jo mandler, i det hele taget nødder er så dyre herhjemme. Det er i grunden så ærgerligt. For de er sunde og smager dejligt både rå og tilberedt. Men i sommer var Hans Henrik og alle fire børn på den efterhånden årlige kanotur til Sverige(http://kanotleasing.)og for at glæde mutti herhjemme kom de hjem med…..15 poser mandler. Se det er den rene lykke.  Lucky me:)

 

KH Fra Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest