Salat med spidskål og blommer er for mig en skøn kombi💚
Mit gamle blommetræ har båret de med mest saftige og spiseklar blommer i år. Blommer jeg har haft liggende på køl og stadig spiser af. Aldrig har der været så mange blommer på det træ- og aldrig har de været så fejlfri. Der er ingen sprækker, huller eller orme i. Og når man gerne vil komme frugt i børnene- og vise dem “vaske-ægte-hjemmeavl” fra egne træer, ja så er det fedt. Vi plukker. Vi spiser. Ren lykke.
Og selv om vi elsker de rå blommer er det svært at nå at spise dem alle, som gnavefrugt. Så der bliver syltet og gjort ved. Men allerbedst synes jeg nu de er i salater. De giver let sødme til de fleste salater, uden at det bliver for sødt.
Kål, allerhelst spidskål spiser vi ofte. Blommer og kål er et godt miks og toppet med de her lækkerier ryger sådan en salat med blommer hurtigt indenbrods.
Salat med spidskål og blommer
Sådan laver du en lækker salat med spidskål og blommer
Salat med spidskål og blommer
Ingredienser
- 1/4 spidskål(i strimler)
- 6 stk. blommer( i både)
- 100 gram kogt perslespelt(kan undlades)
- 100 gram saltmandler
- 8 stk. cherrytomater(i skiver)
- Hakket purløg eller persille til drys.
Fremgangsmåde
- Kog perslespelt efter anvisning på posen.
- Skær spidskål i fine strimler
- Skyl tomater og blommer.
- Skær blommer i både og tomater i skover.
- Kom spidskål og( perlespelt) i en fladt fad. Drys med toamter, blommer, ristede saltmandler.
- Drys med persille eller purløg(allermest for farvens skyld)
- Drys evt. med en smule god olie og balsamicoeddike.
Fyld og sprødhed i salater
Jeg er glad for perlespelt. Jeg synes det giver fylde og smag til salaten. Det gør også at jeg snildt kan finde på, at servere salaten med blommer som en separat måltid. Du kan selvfølgelig undlade perlespelt og så servere den her salat med spidskål og blommer, som tilbehør til fisk, fjerkræ eller hvad du har på menuen.
Jeg laver de her saltmandler så ganske ofte. De smager skønt på de fleste salater og giver salt og sprødhed.
Faktisk smager de så godt, at min skønne nevø, Adrian fik to glas til sin otte års fødselsdag! Jo, den er god nok. Han elsker dem. Så snydes skulle han da ikke.
Se opskrift her: Ristede saltmandler
Og jo mandler, i det hele taget nødder er så dyre herhjemme. Det er i grunden så ærgerligt. For de er sunde og smager dejligt både rå og tilberedt. Men i sommer var Hans Henrik og alle fire børn på den efterhånden årlige kanotur til Sverige(http://kanotleasing.)og for at glæde mutti herhjemme kom de hjem med…..15 poser mandler. Se det er den rene lykke. Lucky me:)
KH Fra Benedicte
0 kommentarer