marmelade med skovbær

Skovbærmarmelade

Marmelade er godt og skovbærmarmelade er rigtig godt! Fyldt med bær – og  forskellige bær.

Jeg er tosset med at lave egne marmelader. Det er altså bare 500 gange bedre end købeudgaverne, det nærmest uanset mærke og kvalitet. I købeudgaverne er der så meget sukker og så meget vand i og det er jo lidt pjattet at fylde sig med vand/sukker, når man kan køre den rene vare indenbords i stedet! Når det samtidig er så hurtig og nemt er det da bare at lave flerdobbelt portion og stille det på lager, ikke?

Har man børn med sarte smagsløg, ja så er det også en ok hæderlig smørelse at putte på bollen til frokost i madpakken. Here it goes:

 

Skovbaermarmelade

Skovbaemarmelade

skovbaermarmelade

skovbaermarmelade

skovbærmarmelade :

Det bliver til ca. 2 glas marmelade.

400 gram skovbær(fra frost eller blandede ex. Hindbær, brombær, solbær, jordbær)

1,5 dl sukker

1 tsk. vanille

4 tsk. melatin

1 dl vand

Fremgangsmåde:

  • Bærrene sættes over kog med vandet.
  • Når det har kogt et par minutter tilsættes sukker, pånær 2 spsk., som du rører sammen med melatin i en lille skål. Kom sukker/melatin blandingen ned i gryden og kog med et par minutter.
  • Tilsæt vanille inden du hælder på glas.

Tip:

Vend atamon i glasset, inden du hælder marmeladen i, så kan den holde sig op til et halvt år, hvis du ikke agter at spise marmeladen indenfor en måneds tid.

Hvis du som os er så ganske hurtig til at tømme sådan en lækkert glas marmelade, skal det blot stå på køl. Spis som sagt indenfor en måneds tid. Husk at glassene skal være helt rene, og skold dem med kogende vand, så er de helt rene.

Tip x 2

Hvis du bruger et pænt marmeladeglas er det også en fin lille værtindegave synes jeg – og lidt extra særlig fordi det er en du selv har lavet👍🏻

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.