Skovbærmarmelade
Marmelade er godt og skovbærmarmelade er rigtig godt! Fyldt med bær – og forskellige bær.
Jeg er tosset med at lave egne marmelader. Det er altså bare 500 gange bedre end købeudgaverne og det er nærmest uanset mærke og kvalitet.
I købeudgaverne er der så meget sukker og så meget vand i og det er jo lidt pjattet at fylde sig med vand og sukker, når man kan køre den rene vare indenbords i stedet! Når det samtidig er så hurtig og nemt er det da bare at lave fleredobbelt portion og stille det på lager, ikke?
Har man børn med sarte smagsløg, ja så er det også en ok hæderlig smørelse at putte på bollen til frokost i madpakken. Here it goes:
Skovbærmarmelade
skovbærmarmelade
Ingredienser
- 400 gram skovbær- mikset bær. Jeg bruger gerne frost
- 140 gram sukker
- 2 tsk. melatin
- ekstra 2 spiseskefulde sukker til melatinen
Fremgangsmåde
- Kom bær og sukker i en gryde. Sæt på mellemvarme og lad langsomt varme op. Når det koger - ellers skrues lidt op for den effekt, vendes melanin i en skål med de par spiseskefulde sukker. Kom i den kogende bær og lad simre med et par minutter.
- Kom nu på helt rene glas og sæt på køl.
Tip:
Vend atamon i glasset, inden du hælder marmeladen i. Så kan den holde sig i op til et halvt år, hvis du ikke agter at spise marmeladen indenfor en måneds tid.
Hvis du som os er så ganske hurtig til at tømme sådan en lækkert glas marmelade, skal det blot stå på køl. Spis som sagt indenfor en måneds tid. Husk at glassene skal være helt rene, og skold dem med kogende vand, så er de helt rene.
Tip x 2
Hvis du bruger et pænt marmeladeglas er det også en fin lille værtindegave synes jeg – og lidt extra særlig fordi det er en du selv har lavet👍🏻
0 kommentarer