Marmelade med skovbær

Hjemmesyltning

Skovbærmarmelade

Marmelade er godt og skovbærmarmelade er rigtig godt! Fyldt med bær – og  forskellige bær.

Jeg er tosset med at lave egne marmelader. Det er altså bare 500 gange bedre end købeudgaverne og det er nærmest uanset mærke og kvalitet.

I købeudgaverne er der så meget sukker og så meget vand i og det er jo lidt pjattet at fylde sig med vand og sukker, når man kan køre den rene vare indenbords i stedet! Når det samtidig er så hurtig og nemt er det da bare at lave fleredobbelt portion og stille det på lager, ikke?

Har man børn med sarte smagsløg, ja så er det også en ok hæderlig smørelse at putte på bollen til frokost i madpakken. Here it goes:

Skovbærmarmelade

Skovbærmarmelade

Skovbærmarmelade

Skovbaermarmelade

Skovbærmarmelade

skovbaermarmelade

skovbærmarmelade

Skovbærmarmelade

Skovbærmarmelade

skovbærmarmelade

nem hjemmelavet marmelade med skovbær. En hjemmelavet skovbærmarmelade er noget af det bedste og så er den så nem at lave selv. Se mere her
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 2 glas

Ingredienser

  • 400 gram skovbær- mikset bær. Jeg bruger gerne frost
  • 140 gram sukker
  • 2 tsk. melatin
  • ekstra 2 spiseskefulde sukker til melatinen

Fremgangsmåde

  • Kom bær og sukker i en gryde. Sæt på mellemvarme og lad langsomt varme op. Når det koger - ellers skrues lidt op for den effekt, vendes melanin i en skål med de par spiseskefulde sukker. Kom i den kogende bær og lad simre med et par minutter.
  • Kom nu på helt rene glas og sæt på køl.

Tip:

Vend atamon i glasset, inden du hælder marmeladen i. Så kan den holde sig i op til et halvt år, hvis du ikke agter at spise marmeladen indenfor en måneds tid.

Hvis du som os er så ganske hurtig til at tømme sådan en lækkert glas marmelade, skal det blot stå på køl. Spis som sagt indenfor en måneds tid. Husk at glassene skal være helt rene, og skold dem med kogende vand, så er de helt rene.

Tip x 2

Hvis du bruger et pænt marmeladeglas er det også en fin lille værtindegave synes jeg – og lidt extra særlig fordi det er en du selv har lavet👍🏻

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest