Sødmælksfranskbrød

Brunch, Opskrifter på brød

Duften af nybagt Sødmælksfranskbrød er simpelthen så lækkert!

Duften er sød og frisk og det er svært at vente til brødet er taget ud af ovnen. Ærlig talt. For et nybagt sødmælksfranskbrød er da bare så godt.

Jeg serverer det til alt fra supper, til bruncbordet eller som en franskbrød til morgenbordet i weekenden. Åh, det er godt.

 

Sødmælksfranskbrød

Et hjemmebagt franskbrød med sødmælk skal helst nydes nybagt. Men det smager altså også rigtig godt efter nedfrysning. For min opskrift på hjemmebagt franskbrød giver to franskbrød. Enten halverer du opskriften eller gør som jeg og bager de to brød, når nu ovnen alligevel er i gang.

Så skærer jeg det ene brød i skiver, når det er let afkølet og kommer i fryseren.

Det er helt perfekt at nyde optøet eller allerbedst? Som nyristet. Med smør, pålægschokolade, skiver af ost….

Eller hvordan du nu foretrækker det, når du har lavet et hjemmebagt sødmælksfranskbrød.

Sødmælk tilsætter smag og en let fedme til brødet og det er netop det der gør det helt perfekt.

Sødmælksfranskbrød

Sødmælksfranskbrød

opskrift på et hjemmebagt franskbrød med sødmælk. Enkelt, saftigt og lækkert franskbrød.
Print opskrift Pin opskrift
2 timer

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 7 dl lun sødmælk
  • 2 nip sukker(ikke meget men et par små teskefulde)
  • 1 nip salt
  • 60 g blødt smør
  • 950 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • opløs gær i det lune mælk
  • Kom nu mel ved og kort tid efter de øvrige ingredienser.
  • Ælt nu grundigt i ca. 5 min. Brug en køkkenmaskine eller håndkraft(jeg anbefaler maskine da 5 min. er mere end du tror!)
  • lad hæve i 30 min.
  • Halvér dejen og fold hver klump et par gange. kom i to brødforme og lad efterhæve under klæde i 30 min.
  • Sæt ovn på 200 grader ved varmeluft. Rids forsigtigt(kan undlades) og pensl evt. forsigtigt med lidt sødmælk
  • bageri midten af ovnen i ca. 30 min til gyldne
  • afkøl i 10 min. og vend forsigtigt ud på rist.
  • Nyd friskbagte - så er de bedst!

Andre opskrifter på lækkert hjemmebag

Det er virkelig bare ren forøget livsværdi at bage selv!

Duften og forventningens glæder over at smage og servere lækkert hjemmebagt franskbrød for familien er det hele værd. Ikke alle får gjort det selv derhjemme og derfor er det bare noget vores gæster også nyder godt af.

En brunch eller en let morgenmad med det her hjemmebagte Sødmælksfranskbrød er så godt. Ønsker du inspiration flere opskrifter på hjemmebag? Så se mere lige her : Blødt briochebrødSigtemelsbrød

 

Sødmælksfranskbrød

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Annette Jantzen

    Hej Benedicte

    Sidder lige og kikker i dine opskrifter, på sødmælksfranskbrød, hvor mange litter er formene der passer til opskriften ?
    På forhånd TAK

    Mvh. Annette

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa Annette

      Den er 30 x 11 cm og ca 10 I højden😊

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest