Sigtebrød – nyd duften af hjemmebag, når duften af hjemmebagt sigtemelsbrød spreder sig i køkkenet.
Brødet bliver helt tilpas blødt og lækkert og smager lige skønt, om det nydes helt nybagt eller dagene efter som ristet. Sigtebrødet er ret nemt at gå til og jeg håber at du vil bage med mig. Det vil du ikke fortryde, hvis du er til et klassisk, enkelt og luftigt franskbrød. Opskriften giver to store sigtebrød.
Nyd til eftermiddagskaffen, som tilbehør til maden eller kom i børnenes(eller din egen!) madpakke. Fyldet kan varieres i det uendelige.
Velbekomme!
Sigtebrød
sigtebrød
Ingredienser
- 50 gram gær
- 7 deciliter kærnemælk
- 1 kilo sigtemel
- 2 tsk. honning( eller sukker- dog helst honning)
- 1 tsk. groft salt
- 50 gram blødt smør
Fremgangsmåde
- Rør mælk med gær og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt grundigt. Gerne i 8-12 minutter og aller helst på en køkkenmaskine, da det er nemmere at få det æltet igennem på en sådan.
- Lad efterhæve under klæde i 1 time til over dobbelt størrelse
- Form to brød og kom i brødforme beklædt med bagepapir i bunden. Lad igen efterhæve i ca. 1 time igen. under et klæde
- Med en skarp kniv kan der forsigtigt skæres i brødet. Det er ikke strengt nødvendigt, men ser godt ud!
- Tænd ovnen på 210 grader ved helt almindelig ovn- altså over og undervarme og ikke varmeluft. Bages i ca. 25-30 minutter i midten af ovnen til gyldenbrundt. Vend forsigtigt ud og afkøl på en rist.
Andre opskrifter
Hurtigt og nemt franskbrød, Toastbrød – opskrift på klassisk toastbrød
Benedictes mad på de sociale medier
Vild med at bage og vild med at lave mad? Så er du kommet til det rette sted, for det er jeg også 🙂
Vil du have en mail I din indbakke, når der er ny opskrift herinde fra? Så er du velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail. Kvit og frit.
Du kan også finde mine opskrifter på både Instagram, Facebook og pinterest. Håber vi ses!
Kh, Benedicte
Rigtig nem at lave smager skønt
Tak for den fine besked. Det er så dejligt at høre😊
Det vil jeg da i øvrigt snart bage igen👍🏻 God dag fra Benedicte