Asiatiske fiskefrikadeller – fiskefrikadeller krydret med chili, forårsløg og koriander.
Sådan på en hel almindelig hverdagsaften, kan de her fiskedunser da lige spice en almindelig og god ret op.
Vi er vilde med fiskefrikadeller herhjemme og det er en god og nem måde, at få fisk i sig selv selv og børnene. Denne her udgave er helt almindelig købe- fiskefars, som jeg tilfører lidt chili, forårsløg og hakket koriander. Server f.eks. kogte nudler, lynstegte grøntsager eller ris til. Og så er du klar. Og selvfølgelig, glem ikke den søde chilisauce. Den hører sig til. Både som dip til grøntsager og fiskefrikadeller.
asiatiske fiskefrikadeller
Ingredienser
- 500 gram hakket fiskefars
- 1 stk. forårsløg(finthakket)
- 2 spsk. hakket koriander(eller 2 tsk. tørret koriander)
- 1 frisk chili(uden kerner) eller 2 tsk. tørret chili
- salt og peber
- smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
- Rør fiskefars med hakket forårsløg, koriander og chili, salt og peber
- Form til små fiskefrikadeller og steg gyldne i en blanding af smør og olie i ca. 6-8 min. på hver side til de er gennemstegte.
Asiatiske fiskefrikadeller
Jeg køber som reelt fiskefars af 1 kg. Vi er en stor familie og jeg vil nødig løbe tør for sunde fiskedunser under maden. Næ, sund fisk må der ikke mangle. Jeg tager gerne 500 gram og laver på den klassiske facon, dvs. uden dikkedarer og den anden del laver jeg på denne her måde. Så er der både til børne-smagsløgene og de lidt mere krydrede til de voksne.
Du kan koge ris eller nudler og servere til, samt lynstegte forårsløg, gulerødder, chili, peberfrugt. Skær i strimler, steg i olie i et par minutter. Top med koriander og dyp i chilisauce. Det er gode sager.
Mere nem hverdagsmad, også med fisk :
0 kommentarer