Laksemousse – så nem og lækkert til en forret eller som en let frokost.
Det er snart nytår og vi skal være sammen med gode venner. Planen er klar og for at værtsfamilien ikke står for hele nytårs arrangementet bliver der delt små opgaver ud til hver familie. Det er en koncept der holder. Også for mig. For selvom jeg holder så ganske meget af at lave mad, vil jeg nødig bruge flere dage i køkkenet op til nytår. Der er såmænd så rigeligt at lave med mand og fire børn!
Jeg tror jeg lavet den her laksemousse af varmerøget laks. Varmerøget laks er noget af det bedste. Det smager simpelthen så skønt. Om det er neutral varmrøget laks eller med krydderier fx. peber er lige meget. Bare jeg kan få en bid varmrøget laks! At de fede fisk til og med er så dejlig sunde er bare et ekstra plus. For det er den jo. Fyldt med omega 3 fedt og D vitamin. Sidstnævnte har vi i særlig grad brug for i de mørke måneder, hvor solen sjældent viser sig.
En laksemousse med varmerøget laks kan serveres til forret, på en bund af salatblade. Jeg foretrækker feldtsalat(vårsalat) måske med en smule rucola. Det er så dejligt nemt og ser godt ud. En skive ristet rugbrød eller franskbrød smurt med lidt laksemousse for en nem lille håndmad kan også anbefalets. Min mor serverede det gerne for sine børnebørn og derfor ved jeg at det er en god måde at få fisk i børnene. I hvert fald mine børn.
Jeg er glad for kapers i en laksemousse- det giver en saltet smag. Og så er kapers ganske godt, da det tilfører umami til mange retter. Dog ved jeg også at kapers er en smagsdeler og enten man man lide det eller også kan man ikke. Derfor kan du sagtens vælge at undlade de små kapers i laksemoussen
Laksemousse med varmrøget laks
Laksemousse
Ingredienser
- 200 gram varmerøget laks(typisk et stykke svarende til 200 gram)
- 2 spsk. flødeost naturel
- 5 spsk. creme fraiche (18 eller 38 %)
- 2 tsk. små kapers(kan undlades)
- 1 spsk. frisk lime eller citron saft
- salt og friskkværnet peber
- finthakket purløg, dild eller karse til pynt
Fremgangsmåde
- Pil skindet af laksen og kassér. Vend flødeost med laks. Der må gerne være let bid i laksen. Vend med creme fraiche. Smag til med saft af lime eller citron, salt og peber. Kom evt. kapers i(kan undlades)
- Pynt med purløg, dild eller karse.
Du kunne måske være interesseret i:
Gravad laks med avocado, Skønne laksebidder med flødeost og røget laks, Laksewrap med avocado
Opskrift på en laksemousse med creme fraiche og varmrøget laks. Kom en smule på en bund af salatblade eller smør på et stykke ristet brød som en appetizer eller forret.
0 kommentarer