Sprøde croutoner. Der er ingen fikumdik over den her opskrift (Elsker det ord. Smag lige på det. Fikumdik!)
Det er bare dejlige sprøde croutoner og efter min mening den bedste og nemmeste måde at lave croutoner på. Og tro mig. Jeg har hidtil lavet mine croutoner i ovnen og det gør jeg ikke mere. For de bliver bare så meget bedre på panden, ristet i olie og med lidt revet hvidløg. Åh, hvilken fryd. Sådan lige toppet ovenpå en enkel salat.
Jeg brugte ikke brødrester denne gang, men helt almindelig købe toastbrød. Det har jo en hel anden kilopris end købecroutoner og smager mindst lige så godt.
Sprøde croutoner
Sprøde croutoner
Ingredienser
- 1/2 pakke- ca. 300 gram toastbrød
- 5 spsk olie
- 2 fed revet hvidløg
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Læg 3 skiver af gangen på et skærebræt og skær først skiver a´ca. 1 cm på den ene led. Bagefter på den anden, til du har små firkanter.
- Læg på en pande og hæld olien over. Varm på mellemvarme i ca. 10 minutter. Vend undervejs. Riv hvidløg over.
- Vend rundt et par gange og skru op for varmen, til de er gyldne. Tilsæt lidt salt. Læg til afkøling på køkkenrulle.
Top de her croutoner med hvidløg ovenpå en salat. Det kan være en helt enkel salat eller en mere fyldig salat. Det gør en himmel til forskel, når salaten bliver mere fyldig med de sprøde brødstykker på. Det smager dejligt og kan lige så vel komme på salaten som det kan serveres som et alternativt til chips, som jeg gør herhjemme. Serverer jeg en skål med croutoner for mine fire unger er det så sikkert som noget, at der går fem minutter og skålen er tømt. Tippet er hermed givet videre …
Vild med gode sprøde sager på salaten?
ristede kikærter med paprika, ristede græskarkerner(fra Hokkaido eller almindelig græskar)
0 kommentarer