Sprøde koteletter paneret i panko

Børnenes Maddag, Hverdagsmad til store og små

Koteletter i pankorasp – en klassiker i ny forklædning. 

Det er ikke så ofte at vi får koteletter herhjemme og det er i grunden en skam, for veltilberedt smager det jo skønt.

Koteletter må ikke over-steges, det bliver de aldeles tørre af. De skal stege til de lige akkurat er gennemstegte og ikke et sekund mere. Koteletter smager dejligt med en ekstra sprød overflade og det får de ved at panere dem. Jeg bruger gerne pankorasp og vender paprika i. Det giver en ekstra lækker panering, sprød og med god smag.  Jeg skærer gerne  koteletterne i skiver ved servering. Det gør det ekstra delikat synes jeg(og så spiser man faktisk lidt mindre synes jeg).

Tricket bag de møre koteletter I pankorasp kommer her:

Koteletter i pankorasp

Koteletter i pankorasp

koteletter paneret i panko

Sprøde koteletter paneret i panko
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 2-4 stk. koteletter
  • 1 æg
  • 2-4 spsk. mel
  • 6-8 spsk. panko rasp
  • 3 tsk paprika(gerne røget paprika, hvis du har)

Fremgangsmåde

  • Bank gerne koteletter let flade med en kødhammer eller med håndfladen.
  • Vend først paprika i melet. Vend dernæst i pisket æg og til sidst i panko rasp.
  • Steg gyldne i olie og/eller smør ca. 4 minutter på hver side. Skær fx. i skiver ved servering.

Hvad er panko?

Panko er japansk mel, som er noget grovere og mere luftigt end almindelig rasp. Panko smager super godt  i asiatiske retter, fx. til at panerer rejer og kylling. Panko kan som sagt vendes med paprika. det giver en ekstra god smag. Du kan i princippet bruge lige den form for krydderi du har lyst til at. Fra salt, tørret chili, karry osv……

Vild med klassiske retter med en nyt twist? 

Tjek nogle af mine opskrifter ud her, som har det til fælles, at det er gamle klassikere, som har fået tilføjet lidt nyt og ekstra.

En klassiker som hakkebøffer i fad, som ligger i en skøn sauce med pikantsauce og grøntsager:

Hakkebøffer i pikantsauce(med grøntsager)

Eller denne  grønne og vegetariske udgave af en skøn klassiker:

Lækker lasagne med hakket plantefars

Og mange flere….

Nyt fra mig

Vil du hav besked, når der er nyt på Benedictes mad? Du er velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herfra. Du kan også finde mig på facebook,  pinterest, instagram og bloglovin.

Velkommen til!

Bedste hilsner,

Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest