Lækker lasagne med hakket plantefars

Lasagne med hakket plantefars. Så har vi prøvet det med! Jeg må indrømme at jeg var noget nervøs for at servere det for børnene. Ja, nervøs! For herhjemme er klassisk lasagne(med hakket oksekød!) absolut top et over familiens top 10 livretter. Og pille ved dem. Det gør man ikke!

Men det gjorde man så alligevel og på groveste vis, snød jeg børnene og fortalte ikke at det var plantefars, altså  lasagne med plantefars jeg serverede. Jeg kom peberfrugtetern i(hvilket vi sjældent gør) og så lod jeg det være årsagen til at den smagte -og så lidt anderledes ud!

Den smagte virkelig ret godt, den her lasagne med plantefars og det er ikke sidste gang jeg serverer den. Slet ikke.

Plantefars er allerbedst når det bliver tilberedt som “hakket kød”, synes jeg.

Jeg kunne tage fejl og måske er det fordi jeg lige skal helt i gang med at eksperimentere med hakket plantefars. Næste projekt er at finde frem til ingredienser der kan danne basen for den bedste burgerfars. For burgere eeeelsker vi herhjemme. Er burger også en hitter hos dig?

lasagne med hakket plantefars

lasagne med hakket plantefars

lasagne med plantefars

Ingredienser

  • 2 spsk· olie
  • 2 fed hvidløg(finthakket)
  • 1 stk løg(finthakket)
  • 1 pakke hakket plantefars(ca 500 gram)
  • 2 tsk. salt/2 tsk. peber
  • 2 tsk. oregano
  • 1 stk. peberfrugt(hakket)
  • 2 tsk. eddike
  • 1 stk karton(dåse) hakkede tomater(400 ml)
  • 200 gram revet ost(f.esk. mozarella, cheddar, pizzaost, gratineringsost)

øvrige ingredienser

  • 1 karton mornay(ca. 500 ml)
  • lasagneplader
  • ca. 200 gram gratineringsost, mozarella, eller revet cheddar

Sådan gør du

  1. Varm olie i en gryde. Kom finthakket hvidløg og lød ved. Vend rundt til det bliver gyldent og dufter dejligt.

  2. Kom plantefars ved, vend rundt til det er finthakket på mellemvarme.

  3. Tilsæt salt, peber, oregano og eddike.

  4. Kom hakket peberfrugt og hakkede tomater ved. Læg låg på og lad det simre i ca. 10 min. Smag til.

  5. Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Læg nu lagvis med lasagneplader og mornaysauce. Top med revet ost. Sæt i ovnen i ca. 35 min. til lasagnepladerne er møre og osten gylden.

  6. Lad gerne lasagnen afkøle let i ca. 10-15 min. så den kan "sætte sig".

Tip

Til lasagne med plantefars kan du naturligvis også lave bechamelsaucen selv. For mig varierer det lidt om, jeg laver den selv eller bruger en mornaysauce(som vi alle er lidt pjattede med herhjemme)

Mit bud på en hjemmelavet bechamelsauce(med revet ost for luksusudgaven)er lige her: Nem bechamelsauce

lasagne med hakket plantefars

Lyst til flere vegetariske opskrifter?

Chili con carne er populært herhjemme. Uden for meget chili vel at mærke. Chili sin carne er et fint og lækkert alternativ til den klassiske chili con carne, i den vegetariske udgave.

For den familievenlige chili sin carne udgave, server med skåle med nachos, salsa, creme fraiche, revet ost og gnavegrønt. Så kan hver især toppe med det de godt kan lide.

Opskrift kommer her: chili sin carne- den nemme

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.