Sunde muffins med banan og havregryn

Alt det andet, Sund(ere) kager, Tips til madpakker

Sunde muffins med banan – fire ingredienser alt inklusive og klar på 20 minutter fra start til slut.

Absolut den nemmeste opskrift på sunde muffins uden sukker jeg nogensinde har lavet. Bananer moses med havregryn og en smule vanillesukker eller pulver og kommer i muffinsforme. Jeg smører en metalbageform med muffinshuller og kan anbefale den hvis du har. Alternativt bruger du muffinsforme i papir. Hver muffins fyldtes med et par bær eller en smule chokolade og kommer i ovnen. Femten minutter efter er der muffins. Herligt ikke?

Det bedste ved dem?  Mine børn spiser dem rigtig gerne og det siger ikke så lidt, for de spiser ikke de fleste sunde alternativer til kager. Så jo. De er godkendt og jeg giver hermed opskriften videre til dig…

Sunde muffins med banan

Sunde muffins med banan

 

 

Sunde muffins med banan

Sunde muffins uden æg

Sunde muffins uden æg er noget af det mest  praktiske, for kan det ikke hænde at man får en stor bage-kage trang, men ikke har et fyldt køleskab? Jo vist, det kan det da og så er det altså dejligt praktisk at man kan bage uden at have æg på lager.

Sunde muffins med banan

De gode sunde muffins er bagt med modne bananer. Det er altid at foretrække i bagværk og smoothies, da det er i de modne bananer at frugtsukkeret har udviklet sig og giver en naturlig sødme. De helt overmodne bananer med brune pletter behøver det ikke være, men helt faste og nyindkøbte bananer er knap så velegnede i de her sunde muffins, eller i kager generelt.

sunde muffins med banan

Opskrift på sunde muffins med banan og havregryn- de nemmeste sunde muffins
Print opskrift Pin opskrift
20 min
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 2 stk. store modne bananer
  • 130 gram finvalsede havregryn
  • 2 tsk. vanillesukker
  • fyld (fra frosne eller friske brombær, solbær, blåbær, rosiner, chokolade)

Fremgangsmåde

  • Mos bananer med en gafffel og vend vanille og havregryn i med en ske.
  • Sæt klumper af dej i ca. 8 forme. Kom enten en tre-fire bær (friske eller frosne) eller en lille spiseskefuld mørk chokolade eller anden chokolade oveni.
  • Bages i 15 minutter på 180 grader.

Du vil måske være interesseret i:

lækker sukkerfri rabarberkage med crumbleSukkerfri squashkage

Tak fordi du læste med. Det gør mig super glad 🙂

Du er velkommen til at smide en kommentar eller sende stjerner efter opskriften. På den måde kan andre kagelysne folkens se at kagen er afprøvet og godkendt 🙂

Kh, Benedicte 🤍

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Stefanie Berg-Voss

    Er den frysevenlig?

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest