Lækre sund(ere) muffins

Kager

Ah, for søren da. Sunde muffins- de blev gode de her. Jeg tillader mig at kalde de her muffins for sund(ere muffins). Direkte sunde er de jo ikke, men med rugmel og kun 100 gram sukker for 11 store muffins vover jeg mig. De blev grænseløst gode synes jeg. Luftige, smagfulde og let sprøde på toppen pga. perlesukkeret. Sådan lidt henad en “Dunkun´ donuts” muffin fra mine tider i USA.

11 stks. blev det som sagt til og det var forme der blev fyldt næsten helt op. 1/3 del af dem dryssede jeg blåbær på toppen af(5 på hver), 1/3 del lod jeg være som de var og 1/3 del lagde jeg en teskefuld rabarbermarmelade på toppen (rabarber). Alle fik en godt drys perlesukker på toppen inden bagning. Det er altså godt.

sunde muffins

Sunde muffins

(eller ihverfald sund(ere) muffins)

2 æg

150 gram solsikkeolie

100 gram sukker

2 dl kærnemælk

80 gram rugmel

200 gram hvedemel

2 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

2 tsk vanillesukker/eller vanille fra en vanillestang

  • Pisk olie/sukker og æg til en luftig masse.
  • Tilsæt rugmel,vanille og kærnemælk. Pisk.
  • Vend natron, bagepulver med hvedemel inden du hælder i dejen. Pisk.
  • Fyld nu muffinsformene ret godt op. Næsten til top.
  • Hurtigt ind i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter. De er klar, når du kan stikke en kødnål i uden det hænger ved. Mine bliver let gyldne, men ovne varmer jo forskelligt.
  • Pynt eventuelt med klassisk glasur af flormelis/vand- eller måske denne her: https://benedictesmad.dk/nem-opskrift-paa-tyk-og-cremet-kageglasur/

 

 

sunde muffins

Før bagning

Efter hjemkomst fra Italien har vi holdt de sidste par uger hjemme i huset og taget en masse udflugter herfra. Der er så meget at lave og mange sjove udflugter at tage på. Men vi er jo ikke uden for huset hele tiden og når vi er hjemme, så bager vi. Jamen altså max-bagning. Hele tiden. Alt muligt. Det her var et eksperiment der blev så ganske godt. Kager er jo skønne – det synes vi alle herhjemme og når man samtidig kan snige lidt godt i dem, såsom  rugmel og prøve at begrænse sukkerindholdet lidt- uden at det boner ud i “helsemuffins”, så er vi glade. Prøv selv, om de hitter hjemme ved jer også:o)

(Skriv gerne kommentar i kommentarfeldtet- det er hyggeligt)

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest