Rabarbermarmelade.

Rabarbermarmelade

Denne rabarbermarmelade smager vældig godt. Altså mellemstørrelse drengene er ikke pjattet med det, men de er også lidt konservative, når det kommet til marmelade.

Faktisk tror jeg aldrig de har prøvesmagt den! Det er da for galt. Det må prøves!

Anyway, Elisabeth spiser det lystigt og vanillen i rabarbermarmeladen komplimenterer bare  rabarberen så godt. Den er nem og god og indeholder ingen dumme tilsætningsstoffer, hvilket er fint nok, da børnene får rigeligt af den slags fra andre madkilder! Nå, den tager vi en anden dag ;o)

Inden du ser dig om er der rabarber i butikkerne eller måske er du så heldig, at du har dine egne rabarber i haven? Jeg har faktisk stødt på flere, som har masser af rabarber, men ikke lige ved hvad de skal stille op med dem. Spørg om de gir nogle stængler!

Rabarber er drøje i brug og man bruger ofte ikke så mange af gangen, så kig dig omkring(de nyophevne rabarber er iøvrigt også ofte noget mere spændende end de lidt slatne bundter i butikkerne, ikke ?

 

Rabarbermarmelade - nem og hurtig

Rabarbermarmelade

rabarbermarmelade

rabarbermarmelade

Sommeren 2016 var et super rabarber år. Jeg høstede fire(!!) ja fire gange rabarber. Anyway, i skrivende stund er det slut februar og jeg er sikker på, at jeg så de første par spæde rabarberknopper bryde frem, (lige inden sneen dækkede dem igen!), så lysten til rabarber kom pludselig og fluks løb jeg til fryseren og hentede en pose fra 2016 høsten.

Du skal bruge:

100 gram rabarber

2 spsk. Sukker

1 spsk. vanillesukker

2 tsk. sukker og 1 tsk. melatin

Fremgangsmåde:

  • Kog rabarber med de 2 spsk.  sukker.
  • Efter et par minutter tilsætter du sukker/melatin blandingen, som du har rørt i en skål.
  • Tilsæt vanille.
  • Hæld i glas.

Tip:

Dette er en mindre portion. Et glas bliver det til. Hvis du sætter i køleskab og spiser indenfor en måneds tid burde det ikke være nødvendigt at skylle glas med  atamon.

Du kan finde andre opskrifter på marmelader her https://benedictesmad.dk/hindbaermarmelade/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.