Svampet squashkage, for det skal en squashkage nu en gang være, hvis du spørger mig.
Tør? Nej tak!
Det rene mums er det. Og så er det bare gang på gang en fornøjelse for mig at servere kage for børnene med masser af grøntsager i. Det er næsten ren magi, ikke? Hvordan en sund og lækker(og ikke altid så børnevenlig squash) kan transformeres over til den lækreste kage. Men jo, det kan den.
Og smagen af squashkage minder mig om min barndom. For min bageglæde er ikke nedarvet fra fremmede, men fra min dejlige mor.
For jo vist kunne hun lide at bage kager, men aller mest var det dog mad- rigtig mad, hun kunne lide at eksperimentere med. Og squash var altså ikke det der blev serveret mest af på de danske spiseborde i start 80´erne, hvor jeg var barn. Men jo, hos Karin(mor) blev der skrællet, hakket, revet og eksperimenteret med bla. squash og andre lækre grøntsager. Aubergine var også en af favoritterne. Dog har jeg aldrig hørt om en auberginekage. Endnu. Hvem ved, om det kunne hitte?
Og lur´mig, om ikke min mor har nydt af trylle den grønne sag om til de rene lækkerier i skønne søde kager. Det er jeg overbevist om. Smagen og glæden ved ved grøntsager er også derfra. Og min mor er her ikke mere. Og det er i et indlæg som det her, hvor jeg får lov til at skrive om hende, at jeg lige mærker hende igen. Så tak, fordi du læste med.
Og opskriften på svampet squashkage er lige her:
Svampet squashkage
Ingredienser
- 3 æg
- 130 gram sukker
- 400 gram revet squash
- 350 gram hvedemel
- 2 dl olie(ex. raps eller anden smagsneutral)Altenativ smeltet smør
- 2 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 4 tsk. stødt kanel
Glasur
- 200 gram flødeost naturel
- 50 gram flormelis
- 2 tsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Riv squash fint. Kom i en skål og bland olie i.
- Pisk æg og sukker luftigt. Bland bagepulver, natron og kanel med mel.
- Kom sguash- olie blandingen ned i sukkermassen. Pisk sammen og tilsæt nu mel.
- Kom bladingen i en bageform på ca. str. 220x30. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 minutter på 200 grader.
glasur
- Rør flormelis, flødeost naturel og citronsaft sammen og fordel over den afkølede kage.
Og skulle du have lyst til at lave en gulerodskage en dag, har jeg en skøn opskrift herinde i mit digitale madunivers! Det er min mors gamle opskrift og den smager…. himmelsk. Intet mindre. Den er bagt så mange gange, at jeg ikke har tal på det efterhånden.
Opskriften linker jeg til lige her
0 kommentarer