Svampet og lækker squashkage

Opskrifter på kager

Svampet squashkage, for det skal en squashkage nu en gang være, hvis du spørger mig.

Tør? Nej tak!

Det rene mums er det. Og så er det bare gang på gang en fornøjelse for mig at servere kage for  børnene med masser af grøntsager i. Det er næsten ren magi, ikke? Hvordan en sund og lækker(og ikke altid så børnevenlig squash) kan transformeres over til den lækreste kage. Men jo, det kan den.

Og smagen af squashkage minder mig om min barndom. For min bageglæde er ikke nedarvet fra fremmede, men fra min dejlige mor.

For jo vist kunne hun lide at bage kager, men aller mest var det dog mad- rigtig mad, hun kunne lide at eksperimentere med. Og squash var altså ikke det der blev serveret mest af på de danske spiseborde i start 80´erne, hvor jeg var barn. Men jo, hos Karin(mor) blev der skrællet, hakket, revet og eksperimenteret med bla. squash og andre lækre grøntsager. Aubergine var også en af favoritterne. Dog har jeg aldrig hørt om en auberginekage. Endnu. Hvem ved, om det kunne hitte?

Og lur´mig, om ikke min mor har nydt af trylle den grønne sag om til de rene lækkerier  i skønne søde kager. Det er jeg overbevist om. Smagen  og glæden ved ved grøntsager er også derfra. Og min mor er her ikke mere. Og det er i et indlæg som det her, hvor jeg får lov til at skrive om hende, at jeg lige mærker hende igen. Så tak, fordi du læste med.

Og opskriften på svampet squashkage er lige her:

svampet squashkage 

 

 

svampet squashkage

Svampet squashkage

kage med squash

Svampet og lækker squashkage
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 15 stykker

Ingredienser

 • 3 æg
 • 130 gram sukker
 • 400 gram revet squash
 • 350 gram hvedemel
 • 2 dl olie(ex. raps eller anden smagsneutral)Altenativ smeltet smør
 • 2 tsk. natron
 • 1 tsk. bagepulver
 • 4 tsk. stødt kanel

Glasur

 • 200 gram flødeost naturel
 • 50 gram flormelis
 • 2 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Riv squash fint. Kom i en skål og bland olie i. 
 • Pisk æg og sukker luftigt. Bland bagepulver, natron og kanel med mel.  
 • Kom sguash- olie blandingen ned i sukkermassen. Pisk sammen og tilsæt nu mel. 
 • Kom bladingen i en bageform på ca.  str. 220x30. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 minutter på 200 grader.

glasur

 • Rør flormelis, flødeost naturel og citronsaft sammen og fordel over den afkølede kage. 

Og skulle du have lyst til at lave en gulerodskage en dag, har jeg en skøn opskrift herinde i mit digitale madunivers! Det er min mors gamle opskrift og den smager…. himmelsk. Intet mindre. Den er bagt så mange gange, at jeg ikke har tal på det efterhånden.

Opskriften linker jeg til lige her

lækker og saftig gulerodskage

svampet squashkage

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest