Jeg nyder de varme sensommerstråler. Så snart solen popper frem iler jeg frem på terassen, ligesom mange af I andre. Vi ved at solen er en stakket frist, når datoen nu siger efterår. Og hvilken herlighed det er at plukke sine egne æbler og fremtrylle en kage så frisk og lækker. Har du ikke lige dit eget æbletræ? Ja så fremtryller du selvfølgelig en æblekage med mascarponecreme, lige så skøn, af de æbler du har liggende:)
Der er nu bare det ved at have sit eget æbletræ, at æblerne jo skal bruges. Og uanset om det har været en dårligt eller et godt æbleår, så er der altid en del æbler. Og kyle dem ud eller forære dem til hvepsene. Det er for ærgerligt. Derfor går der sport i at få dem brugt på bedst mulige måde.
Det her miks synes jeg bare holder. Bløde og ikke for søde æbler med den skønneste grove crumble og toppet med den her mascarponecreme.
Cremen er hverken for sød eller for lidt sød. Jeg synes ihverfald bare den passer så fint og er dejlig andeledes fra en klassisk klat med creme fraiche eller flødeskum. Det er nu også lækkert og passer så godt til æblekager, men altså. Prøv da lige den her mascarponecreme af lige til den her æblekage. Match made in heaven, siger jeg da bare.
Æblekage med mascarponecreme
Æblekage med mascarpone creme
Ingredienser
- 5 stk. mellemstore æbler
- 4 spsk. sukker(til æblerne)
- 1/2 stk. citron
- 125 gram smør
- 2 dl mel
- 6 spsk. havregryn
- 8 spsk. sukker(til dejen)
Mascarponecreme
- 60 gram flormelis
- 1 tsk. vanillesukker
- 250 gram mascarpone
- 100 gram yoghurt naturel ala tykælk, youghurt, skyr, græsk yoghurt eller lign(blot det er naturel)
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 210 grader varmeluft eller 220 alm. luft)
- Skær æblerne i små tern. Behold skræl på, medmindre den er grim og skurvet.
- Skær kernehus fra og skær i mindre tern. Kom i et tærte fad. Vend med citronsaft og sukker.
- Rør smør, mel, sukker og havregryn sammen og fordel over æblerne.
- Kom i midten af ovnen i ca. 20 min. Tag kagen ud, når overfladen er gylden og sprød.
Mascarponecreme
- Rør i mellemtiden mascarponecreme.
- Rør flormelis, vanillesukker, yoghurt og mascarpone sammen med en piskeris eller gaffel, så eventuelle klumper røres ud.
- Den lune eller afkølede æblekage serveres med kold mascarponecreme.
- Velbekomme!
Æbler og kanel går ofte hånd i hånd og smager unægteligt godt sammen. Men en æblekage uden kanel, det er det her. Og det fungerer så godt alligevel. Den får masser af smag og æblerne får lov til at træde igennem. Jeg er i hvertfald overbevist 🙂
Mascarpone er den milde italienske flødeost, som dog smager helt af sin egen. Skifte den ud med en almindelig flødeost kan man ikke. Konsistensen er som sagt sin egen- og det er smagen i øvrigt også.
Hvad kan mascarpone bruges til ?
En mascarpone kan bruges både i det søde og det salte køkken. En mascarponecreme til frugt er altså også godt, da den ikke er så sød i smagen. Mundrette sprøde frugtstykker fx. pære og æbler serveret med den her mascarponecreme!
Eller hvad med en italiensk klassiker som tiramisu? Den er grundstenen i den italienske dessert. Du kan også sagtens tilsætte mascarpone til friskkogt pasta, krydret med salt, peber og masser af parmesan.
Andre opskrifter med mascarpone
Sprød tærtebund med mascarponecreme og bær
Jordbær med mascarpone og brændte mandler
Den bedste opskrift på æblekage jeg endnu har prøvet!
Virkelig nem og hurtig at lave, særdeles velsmagende og mascarponecremen giver den et ekstra udsøgt twist.
Hejsa.
Tak for din søde kommentar- dejligt du synes, at den er lige så god som vi synes herhjemme 🙂
Hilsen Benedicte