Her er den bedste opskrift på ægte belgiske vafler. De belgiske vafler får en ekstra sprød og sukkerknasende overflade, hvis der drysses med perlesukker, når dejen kommer i vaffeljernet. Det giver den skønneste smag og konsistens.
Jeg serverer de belgiske vafler med frisk frugt og måske lidt sirup. Ikke så meget mere. Du kan til gengæld gøre lige som du synes og nyde de lækre vafler som du synes. Vaflerne smager i øvrigt også rigtigt godt afkølet i madpakken. Så skulle der være rester kan ungerne få det med i madpakken. Det hitter.
Ægte belgiske vafler
Belgiske vafler
Ingredienser
- 70 gram sukker(gerne rørsukker hvis du har)
- 130 gram blødt smør
- 2 stk. æg
- 250 gram hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 2 dl. lunken mælk(ikke iskold )
- 1 tsk. vanillesukker
- 4-6 spsk. perlesukker
- smør
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker luftigt. vend mel med bagepulver og pisk melblandingen samt de øvrige ingredienser sammen(pånær perlesukker) til en tyk masse.
- Kom evt lidt smør på vaffeljernet og fyld vaffeljernet op. Drys perlesukker på fladen og steg gyldne.
- Spis med det samme eller læg på en rist, så de bibeholder sin sprødhed.
De ægte belgiske vafler hedder netop præcis det, fordi jeg synes at jeg har fundet opskriften som minder mest om de vafler jeg altid fik som barn. Når jeg, min søster og jeg var på strøgtur i Købehavn med vores mor skulle jeg altid toppe turen af med varme, velduftende belgiske vafler. De belgiske vafler fik jeg altid serveret med en god portion softice.
Perlesukker er i øvrigt absolut at foretrække at have på lager, når du skal stege belgiske vafler. Det får overfladen til at karamelisere og smager skønt.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:
Risengrødsvafler, Græskar vafler, Belgiske vafler med æblemos
0 kommentarer