Belgiske vafler med æblemos

Brunch, Opskrifter på kager

Belgiske vafler med æblemos. Sprøde udenpå og søde og saftige indeni på grund af æblemosen. En hel anden måde at tilberede de skønne vafler på. 

Vild med belgiske vafler og vild med æbler? Så prøv det her mix, for det fungerer rigtig fint. De kan pyntes med alt fra frisk frugt, bær, æblemos og måske et drys kanelsukker?

Belgiske vafler med æblemos

Belgiske vafler med æblemos

De her belgiske vafler er særdeles velegnet til et brunchbord, til fødselsdagen, til kagebordet, til den lille søde sult. Ja, bare velegnet til alle tider på døgnet. Det gode ved opskriften er, at du kan lave dejen nogle timer før den skal bruges, da der ikke er hverken gær eller bagepulver i. Det er praktisk, hvis man ikke kan spise alle vaflerne eller skal have brunchgæster og gerne vil have det meste gjort klar på forhånd.

Jeg elsker det koncept. Sådan lidt ala TV køkken(hvis du er lige så gammel som jeg og kan huske det?). Man hiver maden frem fra køleskabet, nærmest færdigt og konstaterer “Jeg har snydt lidt”!

Så er der jo bare tid til at gøre det man helst vil. Hygge om sine gæster og være til stede. Belgiske vafler kan bare noget. Store og tykke vafler, som i princippet kan fyldes med alt fra side grønne sager til de mere søde af slagsen, som de her jo er, uden at det

Belgiske vafler med æblemos

Den her opskrift på belgiske vafler bliver søde og sprøde pga. æblet- perfekt som morgenmad, til brunchbordet eller i madpakken!
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 8 belgiske vafler

Ingredienser

 • 250 gram æblemos
 • 2 stk. æg
 • 5 spsk. blødt smør
 • 1,5 dl. hvedemel
 • 2 spsk. sukker
 • 1 dl. mælk
 • 1 knivspids salt
 • 1 tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde

 • Pisk æg, sukker, smør og mælk sammen.
 • Tilsæt mel, kanel, salt og rør rundt med et piskeris eller elspisker.
 • Varm et belgisk vaffeljern og kom smør på. Fordel vaffeldej i hver form og steg til de er gyldne.
 • Lad dem afkøle på en rist, så bliver de langssomt sprøde. Servér med ex. æblemos, friske frugt og bær og måske et drys sukker

Belgiske vafler i madpakken

Er der rester af de belgiske vafler smager de rigtig fint kolde også. Drys med marmelade og sukker, rul sammen og smæk i madpakken.

Belgiske vafler med æble

Når det er et godt æbleår laver jeg gerne æblemos i massevis. Det kan snildt fryses ned i mindre portioner og tages op løbende. Så er det altid nemt, enten at lave de her belgiske vafler eller en en skål med klassisk æblekage. Men 2020 har været et elendigt æbleår. I hvert fald i min have! Sådan en 10- 20 stykker æbler på hvert æbletræ blev det til. Se det kan man jo ikke lave meget æblemos af. Derfor har jeg forsøgt mig med at købe æblemosen i stedet. Det kan man snildt og det smager rigtig fint i de belgiske vafler.

Belgiske vafler med æblemos

Du vil måske også kunne lide:

Vafler med frugt og bærVafler med søde kartofler- tre ingredienserHurtige sprøde vafler med vanille

Belgiske vafler med æblemos

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest