Risengrødsrester. Lækre vafler med risengrød – lav de skønneste søde vafler med rester af risengrød. Det er en nem måde at få brugt de rester der måtte være og giver nyt liv til en rest risengrød.
Risengrødsvafler
Risengrødsvafler
Ingredienser
- 1 kg kold risengrød
- 2 tsk. kardemomme
- 2 tsk. vanillepulver eller sukker
- 1 stk. appelsin(skallen heraf) saften er god til at servere med
- 3 spsk. sukker
- 4 stk. æg
- 110 gram hvedemel
Fremgangsmåde
- Rør risengrøden med æg. Rør mel med.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør til en samlet masse.
- Dejen kan nu laves på en vaffeljern smurt med smeltet smør. Bages til gyldne og let sprøde.
- Servér med alt fra kanelsukker, sirup, appelsinsaft, friske bær eller kirsebærsauce .
Du vil måske være interesseret i nogle af disse
Vafler med risengrød
Jeg har en mindre optur over, hvor skønt det er når man kan variere i retterne og ikke mindst få brugt de madrester der måtte ligge. På en eller anden måde har vi altid risengrød til overs herhjemme. En liter mælk er for lidt at lave risengrød af (til en stor familie som vores) og 2 liter er i lige i overkanten. Og servere det som risengrød – igen igen er lidt til den kedelige side. Så når man både kan lave lækre klatkager af risengrød, men samtidig også sprøde og gyldne vafler? Så holder det da.
Servér den lige præcis som du ville nyde en klassisk vaffel. Med marmelade, frisk frugt, sirup. Du bestemmer!
Benedictes Mad på de sociale medier
Jeg lægger mine nyeste opskrifter ud på alt fra pinterest, Facebook og Instagram. Jeg håber at vi ses herinde. Du er meget velkommen til at kommentere på mine opskrifter, før og efter de er afprøvet og må meget gerne #benedictesmad. På den måde får flere glæde af dem.
Velbekomme!
Kærlig hilsen Benedicte
0 kommentarer