Vafler med græskar – herlige vafler, som både kan nydes i det søde og det salte køkken, med fyld af græskar.
Du kan bruge både fyldet fra en almindelig stort græskar(du ved dem man udhuler ved halloween tid) og du kan bruge fyldet fra et hokkaido græskar. Det giver en saftighed til vaflerne og er ikke mindst en hel igennem god måde at få brugt alt fyldet, så du minimerer madspild.
Nyd de nybagte græskarvafler enten som dessert eller i det salte køkken. Begge fungerer fint og herhjemme er det helt oplagt, når fire børn skriger på søde vafler, men deres mor ønsker en mere salt udgave.
Så topper de deres med bær og sirup og jeg topper min med alt fra tunsalat, røget laks, hytteost, finthakkede grøntsager og så videre.
Vafler med græskar
De her vafler med græskarfyld kommer gerne på bordet flere gange i løbet af vinterhalvåret. Fra de første græskar dukker op i butikkerne ved september tid og de følgende måneder frem.
Når det er halloween tid udhuler vi adskillige græskar herhjemme, men uanset hvor lækkert græskarsuppe smager er det fint med variation og jeg laver lige så gerne vafler med græskar i stedet.
Det herlige ved netop de her er, at de kan nydes og serveres på så mange måder. Om du foretrækker dem med sødt fyld eller går efter den salte udgave, bestemmer du selv. Laver du en stor portion, kan du smække dem i fryseren og eller i køleskabet og så løbende varme dem op i enten vaffeljernet eller ovn/mikroovn.
De er nemme at røre sammen og har du fået udhulet græskar, men mangler tiden til at lave dem, kan græskarfyldet snildt holde sig i en lufttæt beholder i et par dage.
Sådan laver du de lækreste græskarvafler.
Vafler med græskar
Ingredienser
- 500 gram græskarfyld
- 4 spsk. olie til græskarkødet i ovn
- 2 dl. mælk(alm eller plantemælk)
- 4 stk. æg(mediumstørrelse)
- 4 dl. hvedemel
- 1/2 tsk. groft salt
- 5 spsk. olie til dejen
- evt. lidt olie eller smør til stegning
fyld/topping
- hytteost
- creme fraiche
- rygeost
- spinatblade
- syltede rødløg
- varmerøget laks eller alm laks
- pulled kylling
Fremgangsmåde
- Græskar udhules og fyldet, uden kerner, kommer på en bageplade med bagepapir. Fordel olie herover og sæt i ovnen i ca. 20 min. på 180 grader til kødet er mørt, men ikke blevet brunt.
- Blend græskarkødet i en blender eller foodprocessor
- Pisk æg med mælk, salt, mel og olie til der ikke er klumper ved og pisk nu græskarkødet ved.
- Kom evt. lidt ekstra olie ved vaffeljernet og kom en lille deciliter pr vaffel, hvis du bruger et belgisk vaffeljern. Bruges et klassisk vaffeljern, bruges et mindre.
- Steg gyldne i tre- fem mnutter.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter
Spinatvafler, Belgiske vafler med æblemos, Opskrift på de bedste klassiske vafler
0 kommentarer