Andesovs til andestegen
Ingen andesteg uden andesovs eller andesauce, om man vil! Dog er der rigeligt af den, så skal vi ikke kalde det en opskrift på andesovs?
Det er slet ikke så svært at lave en lækker og velsmagende andesovs selv, og bruger man en god andefond kan du på kort tid trylle en lækker sovs frem. Jeg bruger gerne en tør andeboullion af mærket Oscar, men jeg tænker at der findes andre lige så gode.
Jeg giver dig her to opskrifter. Både en andesovs lavet af andebryst og en sovs lavet af andesteg. Det er jo sådan, at laves sovsen af en stor steg, stegt i ovn, ja så vil der automatisk komme en del mere stegefedt, som kan bruges i den færdige sovs. Laver du den til gengæld af andebryst kommer der en mindre mængde stegesky. Men sovsen? Den kan stadig blive helt fantastisk.
Jeg tilbereder ofte and på denne måde. Som andebryst stegt på panden. Det er bare så nemt. Andebrystets steger i ca. 20 minutter på en pande på skindsiden til sprød overflade. Fedtet bliver hermed smeltet og kan se bruges til andesovsen. Opskriften på stegt andebryst kan du se lige her: Stegt andebryst på pande
Du kommer ikke udenom den her andesovs, hvis du vil servere en julemiddag med hvad der hører til. Det er da top lækkert, ikke?
God fornøjelse derude….
Andesovs
Andesovs
Ingredienser
Andesovs fra andebryst
- 3 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- salt og peber
- 8-10 spsk. andefedt fra stegning på pande
- 4 tsk. ribsgelé
- 2-3 tsk. rød balsamico eddike eller æbleeddike
- 4 tsk. tør andeboullion (fx. Oscar) eller 1 en boullionterning
- 2 dl. vand
- 2 tsk gastryk(kan undlades, hvis du ikke har)
- ca. 3 dl. fløde 9, 18 eller 38 %
- sovsekulør
Andesovs fra andesteg
- 2 spsk smør
- 2 spsk. mel
- 3 dl. Siet stegesky fra andestegen(dvs. den saft/væde der ligger i fadet med andestegen)
- 2 tsk gastrik(kan undlades)
- 3-4 tsk. ribsgelé
- 2-3 tsk. æbleeddike eller rød balsamico eddike
- 2-3 dl. fløde 9, 18 eller 38 %
- 1 dl. vand(opløst med 2 tsk. tør andeboullion eller med 1 boullion terning - grøntsags eller and
- sovsekulør
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Sådan laver du en andesovs, når den tilberedes med andebryst på pande.
- Smelt smør på mellemvarme. Pisk mel ved. Pisk til en samlet masse. Kom boullionvand ved og pisk op på høj varme. Tilsæt ribsgelé, (gastrik), eddike og stegefedtet fra panden. Tilsæt kulør. Lad det simre lidt og smag til og tilsæt eventuelt lidt væde, hvis den mangler.
Sådan laver du en andesovs, når den tilberedes med andesteg
- Kom 3 dl. fra fra stegeskyen fra andestegen. Si sovsen hvis den er med klumper.
- Smelt smør på mellemvarme. Pisk mel ved. Pisk til en samlet masse, som tager let farve.
- Kom stegesky, boullionvand og fløde ved og pisk og varm op til en tyknet sovs. Smages til med ribsgelé og eddike, salt og peber. Tilsæt kulør. Smages til til sidst. Måske mangler den syre eller sødme eller lidt mere væde?
Benedictes mad på de sociale medier
Vidste du at du kan finde mine opskrifter på både Facebook, pinterest og Instagram. Måske ses vi herinde?
Du er også velkommen til at gøre som mange andre og skrive din mail adresse op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Helt kvit og frit!
Mange hilsner,
Benedicte
0 kommentarer