Andebryst på pande. Slut med kedelig og tørt andebryst eller andesteg. Det her er den eneste måde jeg tilbereder and på efterhånden. Om det er til jul, til Mortensaften eller til en god salat med stykker af and.
Bonus?
Slut med grissede og snaskede ovndøre. Tænd emhætten, kom andebryst på pande og steg lige så stille andebrystet i eget fedt. Det holder altså. Allerbedst.
Du kan snildt lave en god og fyldig sauce, selvom du tilbereder andebryst på pande på denne måde. Fedtet på andebrystet afgiver fedtstof undervejs og hermed også smag til en herlig sauce. Så laver du en opbagt brun sauce, kan du undlade at salte saucen(andebrystet afgiver godt med salt smag) og komme i saucen.
Skær tynde skiver af andebrystet, når det er færdigstegt. Det synes jeg er aller bedst. Ønsker du den rosa eller helt gennemstegt? Gå efter en temperatur på 58 grader og lad den gerne hvile lidt efter den er stegt. Så er du klar til at servere et perfekt stykke andebryst.
Serverer du det her andebryst på pande til julemiddagen, hvor du normalt ville servere en hele andesteg fyldt med æbler og svesker? Stegefedtet fra det stegte andebryst smager skønt i æble-sveskeblandingen og er en god smagsgiver. Kog æbler og svesker op på mellemvarme i engryde i en smule olie eller smør og damp til passende konsistens. Smag til med sauce fra andefedtet. Så nemt og så godt.
Andebryst på pande
Andebryst på pande
Ingredienser
- 2 stk. andebryst a´ 180 gram
- 1 tsk. godt eller flagesalt
Fremgangsmåde
- Dip kødet tørt med køkkenrulle. Skær riller i fedtsiden. Undlad at skære ned i kødet.
- Drys med salt.
- På mellemvarme placeres andebryst på en pande med fedtsiden ned. Steg på mellemvarme i ca. 20 min. Undervejs vil fedtet smelte og andebrystet stege heri.
- Vend andebrystet og steg færdig et par minutter på den anden side til en midtertemperatur på ca. 58 grader.
- Stegeskyen kan eventuelt bruges i en opbagt sauce.
Stegt andebryst på pande
Jeg er vild med salater og jeg er vild med restemad og heldigvis kan de to sagtens forenes. Står du med rester af andebrystet fra julemiddagen smager det fremragende i en salat. Skær det afkølede andebryst i tynde skiver og brug som fyldt i en kålsalat. Fintsnittet rødkål, spidskål eller andre kålformer er et skønt miks. Fyld ellers med de grøntsager du har. Særligt kan jeg anbefale stykker af appelsin, granatæbler og æble.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:
Knasende sprød salat med kål og sunde sager, Sprøde hasselback kartofler, Ovnbagte kartofler med krydderurter
Tak fordi du læser med herinde og i det hele taget har fundet din vej hertil. Det gør mig ganske glad og tilfreds 🙂
Har du lyst til mere inspiration fra mig, kan du finde mine opskrifter på både facebook, pinterest og instagram.
Ses vi?
Benedicte
0 kommentarer