Bagt havregrød uden sukker….

Nem og sund opskrift på bagt havregrød med æbler og bær. Overnight oats er perfekt som en sund og sød snack, som holder sig frisk i dagevis

Bagt havregrød uden sukker

Overnight oats

Bagt havregrød uden sukker

Bagt havregrød uden sukker

Bagt havregrød uden sukker

bakes oats med bær og æbler - sund og sød måde at tilberede bagt havregrød på
Print opskrift Pin opskrift
1 t
Antal: 10 stykker

Ingredienser

  • 170 gram havregryn(gerne finvalset)
  • 400 gram plantemælk fx. havre, mandel eller rismælk(eller alternativt alm. mælk)
  • 150 gram blåbær(gerne frisk, men frosne kan bruges)
  • 2 stk. æg(pisket)
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. honning
  • 2 stk. æbler( i mindre tern)
  • 1 tsk. stødt kanel(kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Har du tiden anbefaler jeg at du lader den ubagte grød hvile natten over, så den kan sætte sig. Har du ikke tiden kan den laves med det samme - alternativt hvile en times tid.
  • Sæt ovnen på 180 grader varmeluft eller 200 grader alm. ovn. Vend gryn med havremælk. Pisk æg i en skål og kom i blandingen. Tilsæt bagepulver, honning og salt. Vend blåbær heri. Lad hvile, hvis du har tiden.
  • Kom blandingen i et ildfast fad, en springform på ca. 30 cm i dia. eller et metalkageform på ca. 30 x 25.
  • Skær æble i mindre tern og fordel herover. Drys evt. med stødt kanel.
  • Bag havregrøden i ca. 35-40 min. dejen er fast og let gylden.
  • Nydes kold, varm som den er eller med skiver af banan eller måske skyr vendt med vanillesukker. Jeg hapser den bare som den er. Den holder sig fint i køleskabet i op til en fire - fem dage og kan spises kold eller opvarmes kort i microovnen.

overnight oats med æble

Flere lækre opskrifter på grød

Heldigvis er det blevet mere populært at spise grød over de sidste par år. Tidligere var det lidt mere en fattigmandsspise ala noget man spiste, fordi man ikke kunne skaffe andre varer end fx. gryn. I dag er det noget man nyder af lyst fremfor nød. Og jeg elsker det! Tænk på at der nu findes restauranter der baserer hele deres menu på grød! Det da super cool.

Grød kan varieres i det uendelige og ja, kan nu også bages som i den her opskrift på bagt havregrød. Har du tid anbefaler jeg at du lader grøden hvile i mindst en time, men gerne natten over. På den måde suger mælk grynene til sig og grøden bliver ekstra saftig. Og bonus? Det er så dejlig nemt at trylle en god sund morgenmad frem, som blot skal bages, når man slår øjenene op! Jeg selv og Elisabeth( min store 17 årige datter spiser det her som slik). Jeg sir´dig.  Det går stærkt.

Chiagrød med appelsin og skyrhavregrød med kefirchiagrød med poppet quinoa

Flere opskrifter fra Benedicte

Jeg er så glad for at du har fundet din vej forbi min madblog. Jeg håber at du finder lige så meget glæde i at prøve(og spise!) mine opskrifter som jeg selv gør. Mad skal nydes, være velsmagende og nem at gå til. Det håber jeg skinner igennem i mine opskrifter.

Du er mere end velkommen til at gøre som mange andre allerede har gjort og skrive dig op til at modtage et nyhedsbrev, når der er ny opskrift herinde fra. Det gøres  nede under opskriften i den grå bjælke.

Ses vi?

Benedicte 

Bagt havregrød uden sukker

overnight oats med æble

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest