Chiagrød med appelsin og skyr

Brunch, Lækre grød opskrifter

Chiagrød med appelsin og skyr – her med den fineste pinke farve fra pink pitaya pulver, som jeg tilsætter en smule af. 

Du kan dog sagtens lave en portion chiagrød med skyr uden det pinke pulver. Det er mest for syns skyld. Og fordi jeg lige har bestilt en pose over nettet. Når man bor sammen med en mad -interesseret 17 årig pige, bestiller man selvfølgelig det man bliver bedt om. Det jo klart! Specielt når hun deler  morens madglæde.

Deler du fælles madglæde og generelle  interesse med din familie?

chiagrød med pink pitayapulver

 

 

Chiagrød med appelsin og skyr

Chiagrød med appelsin og skyr

chiagrød med skyr og appelsinsaft

Få en nem opskrift på min bedste chiagrød med skyr og applesinsaft og måske pitayapulver hvis du har. Dejlig nem opskrift på chiapudding.
Print opskrift Pin opskrift
8 t 15 min
Antal: 2 portioner

Ingredienser

  • 2 dl. skyr
  • 4 spsk. chiafrø
  • 1 stk. appelsin(saften heraf)
  • 2 spsk. dragefrugtpulver(kan undlades) også kaldet pitayapulver

Fremgangsmåde

  • Rør chiafrø med skyr og appelsinsaft. Rør evt. dragefrugtpulver ved, hvis du har. Sæt på køl og rør efter 30 min for at fordele frøene igen.
  • Kom låg ved og sæt på køl i 6-10 timer.
  • Server din chiagrød med appelsin og skyr med friske eller frosne bær, chiafrø, nødder, müsli eller hvad du foretræker og har liggende.
  • Enjoy!

Noter

Chiagrød med appelsin saft smager skønt og er dejligt sundt. Nyd den kolde chiagrød til morgenmad eller som en sund dessert. En portion chiagrød kan nydes med alle former for frugter, bær, kerner, mysli eller tørret frugter. Kun fantasien sætter grænser. Jeg bruger gerne frosne bær, da det er nemt at have liggende i fryseren. 

Jeg tilsætter ikke nogen form for sukker til chiagrøden, udover den appelsinsaft der kommer i. Til gengæld kan man så toppe og fylde den færdige grød med søde bær og mysli hvis man synes.

For et års tid siden var hele familien på en rundrejse på den anden side af jorden. Vi sluttede af på østsiden af Australien, i en lille by uden for Cairns, som hedder Port Douglas. Her fik jeg den skønneste chiagrød flere dage i træk. Ja, for det er jo klart, at når man opdager et måltid mad der smager mere end godt må der jo ikke varieres i det, vel?

Her kom de en mango pure på toppen af den færdige chiagrød. Det smager helt vildt godt og kan laves i forvejen og så opbevares på køl. Da jeg kom hjem gik jeg straks i gang med at arbejde på en opskrift på en sund og lækker mangopuré. Den kommer her: Mango puré

Chiagrød med skyr

 

 

Chiagrød med appelsin

 

Chiagrød med appelsin og skyr

Sund chiagrød

Chiagrød eller chiapudding som de kalder det i USA og andre engelsktalende lande er meget populært og det forstår jeg godt. Indholdet kan varieres i det uendelige og smager skønt, uanset om man spiser mælkeprodukter og rører op med skyr, som i denne opskrift eller blot bruger en mere flydende væde, som friskpresset appelsinsaft(smager overdrevet godt)

Elisabeth, min datter,  tager hver dag toget mod Nørreport for at gå på handelsgymnasium. Anyway, det siger selv at hun skal tidligt afsted for at nå at være der til tiden. Så sidde ned og spise en lang morgenmad er der ikke tid til. Se så er det ret smart, at man kan røre en chiagrød sammen om aftenen og så nyde den om morgenen inden afgang. Konceptet holder og jeg er fan.

Opskrifter på chiagrød er noget jeg har et særlig godt forhold til. Simpelthen fordi det er  noget af det nemmeste og samtidig er så super sundt. De små frø har et højt fiberindhold og protein. Indholdet af  omega 3 er lige så højt som i et stykke laks og har et højt indhold af antioxidanter. Samtidig er de små chiafrø også til at betale. Ekstra bonus, ikke?

Chiagrød med appelsin og skyr

Chiagrød med appelsin og skyr

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest