Babykartofler med citron og hvidløg
En nem opskrift med bagte små kartofler, som får den dejlige smag fra både hvidløg, krydderier og ikke mindst citronsaft. De bagte kartofler er så nemme at smække sammen og kræver ikke en stor arbejdsindsats. Kartoflerne skal ikke skrælles, blot skylles inden de bages og herefter vendes med lækre krydderier som oregano og timian.
Nyd som tilbehør til de fleste former for retter, hvor du normalt ville servere kartofler.
Nemme kartofler
Jeg er vild med bagte små kartofler. Jeg laver det ganske ofte, når vi skal have et større antal gæster. Det kan varieres i det uendelige og kartoflerne passer gerne sig selv i ovnen. Så sender jeg en større portion på en bageplade med bagepapir. Så er opvasken minimal. Valget af krydderier kan varieres og der skal ret meget til, før det ikke bliver godt. Citronkartofler, som i denne opskrift er skønt, men andre gange kan de tilberedes med mange forskellige krydderier. Prøv dig frem!
Babykartofler med citron
babykartofler med citron
Ingredienser
- 1 kg. babaykartofler
- 6 spsk. olie
- 2 fed hvidløg(fintrevet)
- 1 stk. citron(saften og lidt skal)
- flagesalt og peber
- 2 tsk. tørret oregano
- 2 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret paprika
Fremgangsmåde
- Kom kartofler i et ovnfast fad og vend med halvdelen af olien. sæt i ovnen på 200 grader alm ovn/180 grader varmeluft.
- Bages i ca. 20 min. til knap gennemstegte.
- Kom saften af den halve citron over sammen med krydderier. Fordel revet hvidløg og den resterende olie herover. Bages færdigt i ca. 12-15 min til gennemstegte. Vend undervejs
- Ved servering kom lidt ekstra citronsaft over og en smule revet citronskal.
Noter
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter
Feta kartofler, Ovnbagte kartofler med krydderurter
Benedictes mad på de sociale medier:
Vild med mad? Så er du da heldig, for det er jeg også! Skulle du have lyst til at blive inspireret af endnu flere opskrifter?
Så kan de findes på både Facebook, instagram og pinterest. Måske vi ses her?
Du er også meget velkommen til at gøre som andre før dig og skrive din mail op i den gør bjælke. På den måde, modtager du en besked i din indbakke, når jeg er klar med en ny og lækker opskrift til dig. Helt kvit og frit!
Hilsen Benedicte
0 kommentarer