Ovnbagte kartofler med rosmarin – den nemme opskrift på kartofler i ovn, som passer sig selv, mens du laver noget helt andet!
Ovnbagte kartofler med rosmarin
ovnbagte kartofler med rosmarin
Ingredienser
- 1 kilo mini kartofler
- 5 spsk. olie
- 4 spsk. tørret rosmarin (eller friske eller tørre rosmarin kviste)(alternativt en blanding)
- 1 spsk. flagesalt
- lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn(180 grader varmeluft. )Skyl kartofler, hvis de ikke er købt sådan.
- Kom på en bageplade med bagepapir. Vend olie, rosrimarin, peber og flagesalt her på og fordel på alle kartofler.
- Sæt i den varme ovn i ca. 50 min til kartofler er gyldne og gennembagte. Vend et par gange undervejs.
- Servér med et drys ekstra flagesalt og eventuelt friske kviste rosmarin, bruger du sådanne.
Noter
Servering af kartofler er heldigvis så meget mere end kogte kartofler! I dag varierer og serverer de fleste af os, de faste runde rodfrugter på mange flere måder, end man gjorde en gang. I den kogte udgave. Og gudskelov for det. For tilberedningen af kartofler kan jo varieres i det uendelige.
Her er bare et udpluk af mine egne favoritter, som jeg håber du vil finde inspiration i:
Knuste kartofler, Indiske kartofler i kokosmælk, Ovnbagte kartofler med citron
Tilberedning af ovnbagte kartofler med krydderurter
Jeg serverede de ovnbagte kartofler til Willums konfirmation. Her lavede jeg en større grillbuffet, da det var en sommerkonfirmation. Kartofler kom jeg derimod ikke på grillen, men lavede i ovnen. Har du blot én ovn og skal bruge den til flere retter i løbet af en travl dag, kan du enten følge opskriften eller gøre en af følgende:
1 Sætte bagepladen med kartofler i ovnen om morgenen og stege dem færdig her, sådan at de blot skal opvarmes inden servering –
eller
2 Sætte dem i ovnen på lave temperaturer, helt ned til 100 grader og lade dem stå i op til 4- 5 timer. Så kræver det blot at du røre i fadet en enkelt gang undervejs og maden passer ellers sig selv. Du kan evt. skrue op for fuld varme (200 grader) i ca. 20 min. til sidst, hvis kartoflerne ønskes mere gyldne.
Tak fordi du læser med – og skønt at du finder din vej forbi min madblog…
Lyst til at læse mere? Så er du velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra!
Kærlige hilsner,
Benedicte
Hej Benedicte.
Jeg overvejer at bruge din opskrift til min datters konfirmation.
Hvis jeg steger kartoflerne om morgenen, hvor mange grader skal de have når de skal varmes op og hvor længe. Jeg forsøger at lave en tidsplan 😇
Og hvor mange personer lavede du kartoflerne til?
hejsa
Beregn ca. 200-250 gram kartofler pr person. Selvfølgelig afhængig af hvad menuen ellers bringer. Om der er mange ting eller ej?
Du kan sagtens stege kartoflerne om morgenenen og så blot varme op på en 150 grader i ca. 15 min. (selvfølgelig afhængig af hvor stor en portion du laver)
God fornøjelse med den store fest.
Mange hilsner Benedicte