Bagte gulerødder med parmesan i den lækreste olie, spækket med gode krydderier. Det er en rigtig god måde at tilberede den sunde orange rod og den får så dejlig smag fra de gode krydderier og olien, som trækker smagen frem fra gulerødderne og får fedme og cremethed fra parmesanosten.
Bagte gulerødder med parmesan kan serveres som tilbehør til det meste. Fra fisk, fjerkræ og anden kød. Mens ovnen er tændt og de her ovnbagte gulerødder tilberedes, så kan du måske passende sende de her ovnbagte kartofler i fad med eller hvad med de her Bagte babykartofler med citronsaft ?
Bagte gulerødder med parmesan
Bagte gulerødder med parmesan
Ingredienser
- 4 store gulerødder
- 100 g revet parmesan
- 5 spsk olie
- 2 tsk revet frisk hvidløg
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 1 tsk merian(kan undlades)
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk tørret chili
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødder og skær i stave. Opbevar i vand, mens krydderier og olie røres sammen
- Rør olie med krydderier
- Kom parmesan i et ovnfast fad.
- Vend gulerødder med halvdelen af krydderolie og fordel over parmesanosten
- sæt ovn på 200 grader ved alm. over og undervarme. Fordel den sidste del af krydderiolie over og sæt i ovnen i ca. 30 min. til osten er smeltet og gulerødderne gennembagte, men stadig har bid. Drys med olie og salt, hvis du synes
Det er retter som de her jeg lever for! Altså retter med grøntsager, som kan tilberedes på så mange andre måder end de gængse og dermed får lov til at vise, hvad smagen kan, når den ikke tilberedes på klassisk vis.
Gulerødder er sprængfyldt A, K og B vitaminer, så det er bare om at spise løs og nyde på alle de måder du kan komme i tanke om. Og er du løbet tør? (for ideer altså – ikke gulerødder), så er du velkommen til at søge løs i søgefeltet – det gør du deroppe i hjørnet…
Inspiration til nye opskrifter
Så er du velkommen til at skrive din mail op på forsiden af bloggen. På den måde du en mail direkte i indbakken, når der er nyt herinde fra. Det er naturligvis helt kvit og frit 🙂
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer