Sprøde ovnbagte kartofler i fad

Alt det andet, Hverdagsmad til store og små

Kartofler i ovn med rosmarin – sprøde og nemme ovnbagte kartofler det er lige hvad det er. Men ikke desto mindre er det  en skøn måde at nyde den alsidige kartoffel. Tyndt skåret i skiver og penslet med olie, hvidløgspulver og rosmarin.

Lad det være sagt med det samme. Kartofler holder bare. På så mange måder. Og det her? Det er så endnu en af måderne.

Er kartoflerne pæne i skrællen, som de typisk er fra sommer og måneder frem kan de tilberedes blot som de er. Men er skrællen grov kan den skrælles. Jeg er begejstret for hvidløgpulver i madretter, for det giver en dejlig intens smag og brænder ej heller så nemt på og bliver mørkt og bittert.

Kartofler i ovn med rosmarin

Kartofler i ovn med rosmarin

Kartofler i ovn med rosmarin

opskrift på sprøde kartofler i ovn med hvidløgsolie og rosmarin
Print opskrift Pin opskrift
1 time

Ingredienser

  • 600 gram kartofler- fx. pæne spisekartofler
  • 8 spsk god olie
  • 2 tsk løgpulver(kan undlades)
  • 3 tsk. hvidløgspulver
  • et drys rosmarin eller rosmarinkviste
  • flagesalt og peber

Fremgangsmåde

  • Sæt ovn på 180 g varmeluft eller 200 alm over/under varme.
    Skær de vaskede eller skrællede kartofler i tynde skiver og fordel på en bageplade med bagepapir.
  • Olie røres med hvidløgpspulver og evt løgpulver og pensles på kartoflerne. Fordel rosmarin over. Drys med flagesalt og peber
  • Bages i midten af ovnen i ca. 40 minutter. Hold øje undervejs, så varmen bliver jævnt fordelt(måske skal pladen vendes halvvejs)
  • Nyd let sprøde og gennemstegte
Kartofler i ovn med rosmarin

Kartofler i ovn med rosmarin sættes sammen på bagepladen sådan at hver skive tilberedes og får sprødhed

Kartofler. Altid kartofler

Andre opskrifter med kartofler som tilbehør. Dejligt og nemt tilbehør med kartofler som kan nydes som tilbehør til de fleste kødretter. Fra fisk, fjerkræ, okse og så videre

Knuste kartoflerSprøde hasselback kartofler, Feta kartofler

Kartofler i ovn med rosmarin

Flere opskrifter på kartofler og andet godt?

Så er du velkommen til at gøre som mange andre før dig. For på forsiden af den her madblog finder du en grå kasse. I den kan du skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt her fra. Selvfølgelig helt kvit og frit(og husk at tjekke spamfilter, hvor den desværre kan havne)

Håber vi høres ved?

Mange hilsner Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Flemming Petersen

    Ovn 200 grader?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Åh tak😊
      180 g varmeluft eller 200 alm over/under varme.
      God dag fra Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest