Her er den bedste opskrift på en lækker snasket brunsviger – nem at bage og med den overlækre snaskede fyld, som der er lige tilpas nok af. Altså ærlig talt, fyldet må der ikke mangle noget af, vel?
Bunden er dejlig blød og smager jo ret skønt med den snaskede lækre fyld. Du kan lave den i en klassisk bageform på ca. 30×40 cm eller du kan forme den som en kagemand og pynte med slik.
Den perfekte brunsvig skal være ikke det mindste tør, men have rigeligt af det snaskede fyld, uden at blive for meget. Jeg synes, at mængden er helt tilpas her.
Få min opskrift på den bedste brunsviger opskrift lige her.
Den bedste opskrift på en brunsviger
Opskrift på den bedste brunsviger kage
Brunsviger kage
Ingredienser
- 50 gram gær
- 2,5 dl mælk
- 2 spsk. sukker
- 100 gram blødt smør
- 1 knivspids salt
- 2 stk æg
- 550 gram hvedemel
det lækre fyld
- 300 gram brun farin
- 300 gram smør
Fremgangsmåde
- Lun mælk til den er let lunken og opløs gæren.
- Bland de øvrige ingredienser med og vend rundt med en ske til dejen er blank.
- Kom dejen i ovnnens bageplade beklædt med bagepapir eller i en kageform med bagepapir på ca. 30 x 40 og lad dejen hvile i 30 min.(på billedet har jeg lavet to udgaver. En i en form og en i en stor bageplade)
FYLD
- Smelt smør og brun farin. Pisk grundigt, når det er smeltet, så det er helt blandet- ellers vil smørret lægge sig i overfladen og fyldet skille.
- Lav huller i dejen med en ske eller finger og fordel fyldet over dejen.
- Bag brunsvigerern i ca. 25 min. på 200 grader til den er gylden.
Brunsviger creme
Den skal der være nok af. En brunsviger må ikke være det mindste tør og skal være med rigeligt med den lækreste brunsviger creme. Det er det der giver den ekstra smovsede brunsviger kage.
“Axel, vent lige lidt. Mor skal lige have et billede!”.
Det er ikke nemt med de billeder. Altid skal der tages billeder af kager og alt det andet inden det kan spises. Når der nu lige står en bradepande med dampende varm brunsviger lige…. der.
Nyt fra mig?
Er du lige så vild med hjemmebag som jeg er? Herhjemme kører ovnen altså nonstop! Findes der noget bedre end når duften af hjemmebag spreder sig i hytten? Forventningens glæde om det der er i vente. Åh jøsses! VI elsker kage!
Jeg har en svaghed for brun farin. Det kan virkelig gøre en forskel på en kage om det er almindelig hvid sukker eller brun farin. Hvad ville en klassisk drømmekage være uden fyldet? Eller de her amerikanske cookies , som får deres bløde og seje krumme fra den brune farin.
Tak fordi du læste med.
Vidste du at du i øvrigt kan finde mine nye opskrifter på både pinterest, facebook, bloglovin og instagram. Så er du altid opdateret!
Mange hilsner,
Benedicte 🖤
Vi har lige lavet familie-online-bagedyst (Coronastyle) og lavet denne her. NØJ, hvor smager det bare godt!! Bedste brunsvigeropskrift vi har prøvet. 🙂
Ja, der bliver vist bagt så ganske meget i de små hjem i de her tider!
Super dejligt at I kunne lide den 🙂
Mange hilsner, Benedicte