De bedste cookies med chokoladestykker

Fødselsdage, Opskrifter på kager

De bedste cookies med chokolade, som ikke kommer bedre! Jeg er kæk og vil vove at påstå, at det er den bedste opskrift på amerikanske cookies med chokolade. De bliver bare lige som cookies bør smage. Let sprøde i kanterne, lidt seje og dejlig bløde i midten.

Jeg har aldrig helt forstået det med at spise cookie dough. Før nu altså. Selv dejen – sådan helt rå, inden bagning er også lækker. Tror i grunden jeg må prøve at komme stykker af den rå den i en vanilleis næste gang. Så er det ren amerikansk stil!

De lækre cookies tager slet ikke så lang tid at røre sammen og jeg foretrækker at bruge en røremaskine med dejkroge. Bare fordi det er nemt og fordi man slipper for klistrede fingre!

Det er den brune farin der er med til at gøre tricket og give dem den perfekte smag og konsistens. Du skal simpelthen give dem en chance. Det vil du ikke fortryde. De lækre cookies flyder meget ud under bagningen, så det er vigtigt at du kun bager max. 8 cookies af gangen.

En rulle cookiedej, som gave til en du holder af, er også noget jeg godt kan finde på at lave. Så laver jeg gerne en dobbeltportion, bager halvdelen selv og kommer den anden halvdel i husholdningsfilm. Kom i en pæn pose med bånd og mærkat på, som skriver hvor mange cookies dejen rækker til, samt bagetid. Det er da noget af den fineste og mest personlige gave at få, ikke?

Store cookies, på en og samme tid seje, sprøde og bløde som de her, må gerne serveres med et stort glas kold mælk. Det er den vildeste eftermiddagstreat for teenagerne i huset her! Nu er tippet hermed givet videre.

Se lige her, hvordan du laver de absolut bedste cookies med chokolade lige her:

Amerikanske cookies med chokolade

 

de bedste cookies med chokolade  de bedste cookies med chokolade

De bedste cookies med chokolade

 

240 gram sukker

260 gram brun farin

275g blødt smør

2 æg

470 gram hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

0,5 tsk. groft salt

1 tsk. vaniljesukker

200 gram chokolade(groft hakket chokolade eller chokoladeknapper til bagning)

  • Brug gerne en røremaskine med dejkroge. Det er nemt.
  • Rør sukker, brun farin og blødt smør. Kom æg i massen og pisk.
  • Tilsæt mel, bagepulver, natron, salt og vanille. Rør til massen er blandet. Hak chokolade i både fine og grove stykker og kom i dejen og rør sammen.
  • Rul til en lang pølse og rul i husholdningsfilm eller tril blot til en kugle og kom i køleskabet i ca. 30 mn.
  •  Skær stykker af til cookies og tril i kugler. Ca. 40 stk.
  • Sæt på en bageplade med bagepapir. De flyder meget ud undervejs, så sæt max. 8 pr plade. Altås 3x2x3
  • Sæt i  ovnen i ca. 10 min på 185 grader.
  • De her cookies er færdige, når de er let sprøde yderste, men stadig bløde i midten.

 

 

de bedste cookies med chokolade  de bedste cookies med chokolade

Flere opskrifter med cookies, så tjek nogle af de her opskrifter ud:

sprøde cookies med m&m med peanuts

Eller de her:

Peanutbuttercookies

 

Vidste du i øvrigt at du kan finde mig på de sociale medier, som pinterestfacebook, eller instagram.

Her lægger jeg nye billeder og opskrifter ud løbende. Du er velkommen til at #benedictesmad – hvis du prøver nogle af mine opskrifter. Det ville kun være sjovt.

Indtil nu – ha´ det godt.

Kh Benedicte 💜

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

4 Kommentarer

  1. Ellinor Holt

    Har laget noen av dine kaker til min gamle mor som er 93 år. Både hun og jeg er meget fornøyd med kakene. De smaker veldig godt og oppskriftene er greie å følge og dermed er også kakene greie å bake. Så tusen takk for gode oppskrifter jeg er meget fornøyd.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det er jeg så glad for at høre. Det varmer meget at høre at både du og din mor nyder kagerne.
      Tusind tak. Mange hilsner fra Benedicte

      Svar
  2. Bodil

    Tak for den perfekte opskrift på cookies med chokolade, de er præcis som de skal være, sprøde udenpå og bløde indeni.
    Jeg har også prøvet at fryse dejkugler ned, og efterfølgende ligge dem til optøning og bage dem, det blev det samme gode resultat.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hvor er det dejligt at høre😊Ja, de smager så lækkert. Også super idé at komme kugler i fryseren, så er det altid nemt at lave en portion hjemmebag.
      kh, Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest