En beef teriyaki opskrift som har det hele rent smagsmæssigt. Hvidløg, soya, brun farin og ingefær er sammen med oksekød med til at danne saucen til den her lækre wok med teriyaki sauce, hvor den cremede sauce lægger sig om kødet og nærmest karameliserer. Jeg er solgt og det håber jeg også du bliver.

Her får du min opskrift på en nem beef teriyaki ret

Beef teriyaki

Beef teriyaki

Beef teriyaki

Beef teriyaki

Oksetern i en teriyaki sauce med ren umami sauce. Hvidløg, soya og brun farin er med til at give den mest dybe smag. Opskriften på oksekød i teriyaki kommer her.
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram oksekød(fx. flanksteak, entrecote, ribeye eller anden godt stykke kød
  • 3 spsk. majsstivelse(maizena)
  • 4 spsk. sesamolie(eller anden mild olie)
  • Teriyakisauce:(se ingredienser nedenfor)
  • 2 stk. hvidløgsfed(fintrevet)
  • 2 spsk. riseddike(eller anden lys eddike- ex. hvidvins)
  • 1 tsk. revet frisk ingefær(tørret kan bruges)
  • 0.5 dl. soya
  • 4 spsk. brun farin
  • 1 tsk. sesamolie(eller anden mild olie)
  • 1 tsk. fish sauce
  • 1 tsk. majsstivelse(maizena)
  • evt. en spisekefuld vand

Tilbehør

  • lidt cashewnødder til servering(kan undlades)
  • 1 stk. letdampet broccolihoved

Fremgangsmåde

  • Skær kødet i mindre tern på ca. 1x1 cm og dup det tørt med køkkenrulle.(så kødet steger og ikke koger)
  • Varm olie i en pande - gerne en wok og steg kødet i et par minutter til det får bliver let gyldent. Vend med maizena og vend undervejs, mens det steger. Læg til side på en tallerken.
  • Kom 1 tsk. sesamolie(eller anden mild olie i samme gryde/wok) På mellemvarme steges hvidløg, ingefær, soya og farin. Fiskeolie og eddike tilsættes og saucen koger op på høj varme under omrøring.Pisk 1 tsk. maizena ved og tilsæt lidt vand(ca. 1 spsk. ) ved og pisk. Kom kødet tilbage i gryden og vend rund til saucen har lagt sig om kødet. Lad retten simre på lav varme i ca. 10 min. under låg. Kig gerne undervejs, så det ikke brænder sig fast.
  • Servér herligheden med ris og måske toppet med cashewnødder og dampet broccoli i mindre buketter.

Flere nemme retter inspireret fra det asiatiske køkken

Er der noget der er blevet populært i de senere år det krydret og asiatisk mad. Og jeg elsker det! Med ganske få ingredienser på lager kan man fremtrykke skønne smagfulde retter med masser af smag.

Jeg linker her til nogle af familiens favoritter, som  er med okse eller kylling. Fælles for dem er at både kylling og okse kan udskiftes med hinanden med samme lækre resultat.

God appetit!

Wok med oksekød og kokosmælk,  Kylling i honning- soyasauceKylling i rød karry sauce med kokosmælk

Beef teriyaki

Benedictes mad på de sociale medier:

#benedictesmad eller @benedictesmaddk på Instagram, når eller hvis du prøver mine opskrifter af. Jeg ville elske at følge med i dine resultater derhjemme i eget køkken. Du er selvfølglig også meget velkommen til at følge mig her 😊

Beef teriyaki

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Jesper

    Tak men hvornår skal teriyaki sovsen i?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa,

      Saucen bliver til en teriyakisauce,når ingredienser er tilføjet. Har prøvet at tydeliggøre det unden opskriften nu😊
      Hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest