Kylling i rød karry sauce med kokosmælk

Hverdagsmad til store og små

Den her opskrift på kylling i rød karry i en herlig cremet sauce med kokosmælk er min  “gå til” opskrift, når tiden er knap, men maden skal være farverig, krydret og familievenlig.

Det fikse ved opskriften er, at den tager et kvarters tid at forberede og så blot et kvarters tid i gryden. Og det er da sådan set helt okay, når middagsmaden skal være nem. Og tro mig. Det skal den ofte, for jeg synes da til tider at tiden kan være knap. Mens lysten til et godt måltid mad er altid intakt. Retten her skal ikke simre længe – tværimod. Grøntsagerne skal beholde deres bid og stærke farver og kylling skæres i så tilpas tynde skiver, at de ikke skal koge for længe.

Prøv selv. Det er nemt!

Kylling i rød karry

 

Kylling i rød karry sauce med kokosmælk

Kylling i rød karry sauce med kokosmælk

Kylling i rød karry sauce med kokosmælk

Kylling i rød karry sauce med kokosmælk

herlig og krydret Kylling i rød karry i cremet sauce med kokosmælk
Print opskrift Pin opskrift
30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 lille broccoli hoved( i mindre buketter)
  • 300 gram gulerødder(Skrællet og skåret i skiver på skrå)
  • 5-7 tsk. rød karry pasta
  • 600 gram kyllingebryst( i tynde skiver)
  • 1 dåse kokosmælk(400 ml.)
  • 2 spsk. kokosolie eller olie til stegning.
  • 1 dåse vand
  • 1 stk. rødløg(i tynde både)(alternativt alm. hvide løg)
  • 1 stk. peberfrugt(i tynde skiver)
  • tørret chili pulver
  • evt. koriander til drys
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1 dl. vand.
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær kylling i stynde skiver.
  • Skyl broccoli- kassér den grimme del af stokken. Hak resten i mindre stykker. Skær broccolihoved i mindre buketter. Peberfrugt skæres i strimler. Løg pilles og skæres i tynde både.
  • Varm olie i en wok, jerngryde eller tykbundet gryde.
  • Kom rød karrypasta ved og kom i den varme olie. Rør rundt og brænd karrypastaen af i et halv minuts tid.
  • Kom kylling og vend et par minutter på høj varme.
  • Tilsæt kokosmælk. Kom grøntsager ved. Hæld vand i den tomme dåse og kom ved i gryden.
  • Lad grøntsagerne dampe under låg i ca. 4 minutter.
  • Rør majsstivelse med vand og kom i gryden. Kog op og lade sovsen tykne. Drys med chili og smag til med salt og peber.
  • Servér den dampende varme ret med nykogte ris og top evt. med koriander.

Nem opskrift på kylling i rød karry pasta

Det gode ved mange opskrifter fra det asiatiske køkken er at de egenlig er ret nemme at lave, da maden ikke skal simre så lang tid. Det fjerner smag og sprødhed.

Har man først vasket og tilberedt grøntsagerne og skåret kødet ud er man køreklar. Maden kan krydres i større eller mindre grad og kan tilpasses dine smagsløg. Min opskrift her er i den nemmere udgave, som også er en smule fordansket(om man vil). Det vil sige, at den nemt at laves af ingredienser, som kan købes alle steder, selv de helt små købmand. Og sådan må det gerne være nogle gange. Nemt, men godt.

Du vil måske også være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Thaigryde med svinekødThailandsk rejesuppe (tom yam)Thai peanutbutterdressing

Tak fordi du læste med,

Vi ses måske igen herinde?

Kærlig hilsen Benedicte 🤍

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest