Wok med oksekød og kokosmælk

Hverdagsmad til store og små

Wok med oksestrimler i en krydret kokosmælk med grøntsager. Dejlig nem mad med smæk på smagen. 

I opskriften giver jeg foreslag til grøntsager, som du kan komme i, for eksempel sukkerærter, spinat og grønne bønner. Men du kan vælge at bruge, de grøntsager du har liggende, hvis du har nogle du gerne vil have brugt. Blot du bruger cirka samme mængde.

Det der gør forskellen og gør retten helt tilpas krydret er mængden af karrypasta, samt det faktum at vi brænder karrypastaen af, inden kød og grøntsager kommer i. Af to omgange. Først kød, dernæst grøntsager. Det er super nemt og vi ender hverken med tørt kød eller overkogt grøntsager. Det ønsker vi jo slet ikke!

Karrypastaen brændes af på høj varme, for at få mest muligt smag og kødet tilsættes inden det tages af varmen. Dernæst gør vi det samme med grøntsagerne inden kokosmælk tilsættes. Det giver grøntsagerne bid og gør at de bibeholder den fine farve. Jeg tilsætter en smule maizena til vandet, det giver en lidt mere cremet sauce. Sådan foretrækker familien det. Du kan undlade, men får så en mere flyde(men også dejlig) konsistens.

Wok med oksestrimler

Wok med oksestrimler

Wok med oksekoed og grøntsager

Nem wok ret på 30 minutter.
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 400 gram oksekød(i strimler) fx. ribeye på ca. 1 cm.
 • 1 spsk. olie eller kokosolie
 • 4 spsk. red currypasta
 • 1 stor håndfuld friske spinatblade
 • 4 stk. mellemstore gulerødder(i tykke mellem tykke strimler)
 • 1 stk. rødløg(i strimler- både)
 • 20 stk. grønne bønner
 • 20 stk. sukkerærter(halveret på langs)
 • 3 tsk. soya.
 • 1 dåse(karton) 400 ml. kokosmælk
 • 1 dåse(karton) 400 ml. vand
 • 2 tsk. maizenamel.

Fremgangsmåde

 • I en wok eller stor støbejernsgryde(eller stor gryde) varmes olie. På høj varme brændes halvdelen af karrypastaen af i et cirka 10 sekunder. Brun kødet i et par minutter også på høj varme og læg på en tallerken.
 • Brun den resterende karrypasta af på høj varme- skru ned på mellemvarme og kom samtlige grøntsager heri. Vend et par minutter og tilsæt kokosmælk.
 • Fyld vand i dåsen(kartonen) og pisk med 2 tsk. maizena. Kom vandet i gryden og kog op. Tilsæt soyasauce. Lad simre under låg i par minutter og rør undervejs. Kom kødet i og varm kort op.
 • Server fx. med ris.
 • TIP.
 • Når først retten er lavet bør der ikke lægges låg på. Det gør gør grøntsagerne grå i farven.

Karrypasta

Karrypasta eller currypaste, som det gerne hedder på glasset fåes i alle supermarkeder efterhånden. Fra de store og velassorteret supermarkedet til de små discountbutikker.

Det er helt essentielt i det asiatiske køkken og er et stærkt blandingsprodukt, som består af flere af de samme krydderier som også karry består af. Det er derfor vi brænder karrypastaen af først. På den måde kommer smagen frem. Ligesom man gør med karry.

Der er store mængder chili i en karrypasta og stærkest er den røde, dernæst den gule og mildest i smagen er den grønne. Alle tre kan bruges i en wokret med oksestrimler som den her. Karrypasta er velegnet i alt fra wokretter til sammenkogte retter med alt fra fisk, okse og kylling. Jeg har derfor altid et glas eller to på lager. De er nemlig langtids holdbare. Efter åbning bør de opbevares på køl.

Wok med oksestrimler

Andre opskrifter

Alt i  en gryde retter er en hverdagsfavorit herhjemme. Det er så nemt, sparer én for opvask, kan varieres i det uendelige og er samtidig en god måde at få spist eventuelle grøntsagsrester i grøntsagsskuffen. Så slipper man for at smide mad ud, hvilket er noget jeg ikke kan lide. Overhovedet.

wokret med kyllingWok med kylling og nudlerKylling i rød karry sauce med kokosmælk

Wok med oksestrimler

Find mig her:

Hvis ud har lyst til at se flere opskrifter kan du finde Benedictes mad på de sociale medier. For eksempel pinterest, instgram eller Facebook.

Du er også velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail når der er nyt herinde fra. Det gør her på siden. 

Tak for at du læser med. 

Mange hilsner, 

Benedicte  🙂

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest