Wok med oksestrimler i en krydret kokosmælk med grøntsager. Dejlig nem mad med smæk på smagen.
I opskriften giver jeg foreslag til grøntsager, som du kan komme i, for eksempel sukkerærter, spinat og grønne bønner. Men du kan vælge at bruge, de grøntsager du har liggende, hvis du har nogle du gerne vil have brugt. Blot du bruger cirka samme mængde.
Det der gør forskellen og gør retten helt tilpas krydret er mængden af karrypasta, samt det faktum at vi brænder karrypastaen af, inden kød og grøntsager kommer i. Af to omgange. Først kød, dernæst grøntsager. Det er super nemt og vi ender hverken med tørt kød eller overkogt grøntsager. Det ønsker vi jo slet ikke!
Karrypastaen brændes af på høj varme, for at få mest muligt smag og kødet tilsættes inden det tages af varmen. Dernæst gør vi det samme med grøntsagerne inden kokosmælk tilsættes. Det giver grøntsagerne bid og gør at de bibeholder den fine farve. Jeg tilsætter en smule maizena til vandet, det giver en lidt mere cremet sauce. Sådan foretrækker familien det. Du kan undlade, men får så en mere flyde(men også dejlig) konsistens.
Wok med oksestrimler
Wok med oksekoed og grøntsager
Ingredienser
- 400 gram oksekød(i strimler) fx. ribeye på ca. 1 cm.
- 1 spsk. olie eller kokosolie
- 4 spsk. red currypasta
- 1 stor håndfuld friske spinatblade
- 4 stk. mellemstore gulerødder(i tykke mellem tykke strimler)
- 1 stk. rødløg(i strimler- både)
- 20 stk. grønne bønner
- 20 stk. sukkerærter(halveret på langs)
- 3 tsk. soya.
- 1 dåse(karton) 400 ml. kokosmælk
- 1 dåse(karton) 400 ml. vand
- 2 tsk. maizenamel.
Fremgangsmåde
- I en wok eller stor støbejernsgryde(eller stor gryde) varmes olie. På høj varme brændes halvdelen af karrypastaen af i et cirka 10 sekunder. Brun kødet i et par minutter også på høj varme og læg på en tallerken.
- Brun den resterende karrypasta af på høj varme- skru ned på mellemvarme og kom samtlige grøntsager heri. Vend et par minutter og tilsæt kokosmælk.
- Fyld vand i dåsen(kartonen) og pisk med 2 tsk. maizena. Kom vandet i gryden og kog op. Tilsæt soyasauce. Lad simre under låg i par minutter og rør undervejs. Kom kødet i og varm kort op.
- Server fx. med ris.
- TIP.
- Når først retten er lavet bør der ikke lægges låg på. Det gør gør grøntsagerne grå i farven.
Karrypasta
Karrypasta eller currypaste, som det gerne hedder på glasset fåes i alle supermarkeder efterhånden. Fra de store og velassorteret supermarkedet til de små discountbutikker.
Det er helt essentielt i det asiatiske køkken og er et stærkt blandingsprodukt, som består af flere af de samme krydderier som også karry består af. Det er derfor vi brænder karrypastaen af først. På den måde kommer smagen frem. Ligesom man gør med karry.
Der er store mængder chili i en karrypasta og stærkest er den røde, dernæst den gule og mildest i smagen er den grønne. Alle tre kan bruges i en wokret med oksestrimler som den her. Karrypasta er velegnet i alt fra wokretter til sammenkogte retter med alt fra fisk, okse og kylling. Jeg har derfor altid et glas eller to på lager. De er nemlig langtids holdbare. Efter åbning bør de opbevares på køl.
Andre opskrifter
Alt i en gryde retter er en hverdagsfavorit herhjemme. Det er så nemt, sparer én for opvask, kan varieres i det uendelige og er samtidig en god måde at få spist eventuelle grøntsagsrester i grøntsagsskuffen. Så slipper man for at smide mad ud, hvilket er noget jeg ikke kan lide. Overhovedet.
wokret med kylling, Wok med kylling og nudler, Kylling i rød karry sauce med kokosmælk
Find mig her:
Hvis ud har lyst til at se flere opskrifter kan du finde Benedictes mad på de sociale medier. For eksempel pinterest, instgram eller Facebook.
Du er også velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail når der er nyt herinde fra. Det gør her på siden.
Tak for at du læser med.
Mange hilsner,
Benedicte 🙂
Retten er lidt stærk (jeg rystede måske lidt på hånden, da jeg kom karrypasta i) og ikke børnevenlig; men vi elsker stærk mad.
Da vores lokale Superbrugs ikke har det store udvalg i skært oksekød, vil jeg næste gang bruge svinemørbrad, og skifts spinat ud med rød peber, tilsætte 250 g champignon i skiver og bruge 250 g grønne bønner (halverede) og undlade sukkerærterne.
Hvis der er børn ved bordet, bliver karrypastaen skåret ned til 1 (i første omgang) og der bliver tilsat en håndfuld cocktailpølser
Hej og tak for din kommentar.
Super gode tips til hvordan der kan varieres i retten. Tippene er hermed videregivet til andre.
Hilsen Benedicte😊