Den her opskrift på kylling i honning er blevet min absolut nye favorit spise med kylling.
Jeg har ikke rosende ord nok om den ultralyd nemme ret og synes såmænd bare at den fortjener de rosende ord den kan få med. Den er samtidig så nem at lave, at den ikke tager mere end tyve minutter at lave og efterlader én med en ret så cremet, mør og smagfuld. Saucen får en smag med så meget dybde i, at jeg ikke kan beskrive det.
Serverer du den med ris og måske dampede grøntsager, som jeg foreslår at du gør, har du nemlig samtidig en lækker sauce til risen. Ikke en dråbe må gå til spilde. Jeg siger det bare. Jeg overdriver ingenlunde – smagen er virkelig lækker. Og du bør prøve den af en dag.
Opskriften på cremet og lækker panderet med kylling, honning og soya kommer lige her:
Kylling med honning
Kylling med honning
Ingredienser
- 2 stk. kyllingebryst(halveret på tværs, så du har fire flade stykker kylling.)
- 1 dl. mel
- 2 spsk. olie
- 2 fed. hvidløg(fintrevet)
- salt og peber
- 1 spsk. hvid balsamicoeddike
- 2 spsk. honning
- 6 spsk. smør
- 2 spsk. soya
Fremgangsmåde
- Skær hvert stykke kylling på tværs, sådan at du har fire stykker i alt.
- Vend i mel på begge sider.
- Kom olie i en pande og vend kyllingestykker i et par minutter til let gyldne.
- Kom nu hvidløg, soya, smør, honning, eddike, salt og peber ved og lad simre i ca. 10 min. til kødet er gennemstegt. Undervejs vendes kyllingen og den lækre sauce kommer over. Saucen må ikke koge for meget ind. Det er en skam. Tag kyllingen af varmen, når den er gennemstegt og saucen tyk og cremet.
- Ved servering må ikke en dråbe af den skønne honning-soyasauce gå til spilde! Nyd den ved at komme over kylling og eventuelt ris og grøntsager ved servering
Interesseret i flere opskrifter med kylling?
Kylling er noget af det bedste. Måske mit lille madunivers beviser det? Kylling kan varieres i det uendelige og jeg kender ikke nogle der ikke kan lide det. Kylling er magert og er i øvrigt et godt alternativt rent klimamæssigt mht. CO 2 udledning.
Kylling i rød karry sauce med kokosmælk, Barbecue Kyllingeburger – sprød og saftig, Indisk kylling vindaloo
Hvor kan du finde mig?
Dejligt at du har fundet din vej hertil. Det glæder mig rigtig meget.
Du er velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra eller finde mig på de sociale medier, hvor jeg også lægger mine nyeste opskrifter op. Jeg er både på Facebook, instagram og pinterest….
Høres vi ved?
Kærlige hilsner,
Benedicte
0 kommentarer