Blåbærbrød eller blåbærkage. Det er svært at vælge hvad det hedder, for sagen er den, at det her sag med blåbær er sødt, omend sukkermængden er minimal. Endvidere laves den i en brødform og deraf navnet. Blåbærbrød.
Jeg bruger et æske med friske blåbær, men frosne kan også bruges. Cirka ti skiver får du ud af den her opskrift på et blåbærbrød, så det er jo ikke ret stort, men helt tilpas hvis du får lyst til at lave noget bagværk som er lækkert, men ikke alt for sødt og ikke kræver en ingrediensliste som er alt for lang.
Blåbærbrød
blåbærbrød
Ingredienser
- 130 gram hvedemel
- 100 gram sukker - farin
- 2 æg
- 2 tsk. bagepulver
- 2 håndfulde blåbær - en bakke - ca. 120 gram
- 6 spsk blødt smør
Fremgangsmåde
- Med et piskeris røres sukker med æg. Vend med med bagepulver og kom i dejen sammen med smør. Pisk. Vend blåbær i og kom i en smurt brødform på ca. 3 liter
- Formen kan fores med bagepapir, som krølles sammen og så fordeles i formen inden dejen kommer i
- Bages i midten af ovnen i ca. 30 min 180 grader til gylden
Andre opskrifter
Det er herligt at bruger bær i kager. Det giver et saftigt bagværk, som mange holder af. Mig inklusive. Frosne eller friske kan som udgangspunkt bruges. Det kommer ofte af på årstiden. Om der er friske nyplukkede bær eller ej 🙂
Brombærmuffins, Skøn og saftig solbærkage, Saftig kirsebærkage
Mere madinspiration
Så er du meget velkommen til at gøre som mange andre før dig. De har nemlig allerede skrevet sig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra. Helt kvit og frit naturligvis. Det da klart…
Hilsen Benedicte
0 kommentarer