Brombærmuffins hitter herhjemme. Muffins med frosne bær. Det er nem at arbejde med og resultatet svigter ikke. For de frosne bær er med til at give en saftig muffin, som holder sig saftige i op til et par dage.
Jeg har gerne flere poser frosne bær i fryseren. Altid. På den måde er det altid muligt at fremtrylle lækre nemme muffins frem i eget køkken. De frosne brombær kan købes i enkelte supermarkeder. Dog ikke alle. Så når du støder på dem er det bare om at hive et par poser med hjem Måske er du heldig at have brombær, som du har plukket helt selv? Dem kan du selvfølgelig også bruge i den her opskrift på brombærmuffins. Så heldig er jeg dog ikke.
Brombærmuffins
Muffins med brombær
Ingredienser
- 2 æg
- 150 g brun farin
- 200 g frosne brombær
- 1 stk. revet æble(ca. 150 g)
- 100 gram blødt smør eller smørbar
- 1 dl kærnemælk
- 300 g hvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
sukkerdrys
- perlesukker til pynt
Fremgangsmåde
- Pisk sukker med æg. Kom det bløde smør ved og pisk videre. Kom revet æble og kærnemælk ved. Vend mel og bagepulver sammen og kom i dejen. Vend brombær heri.
- Fordel i ca. 16 forme(jeg bruger silikoneforme, som ikke er så store)
- Drys med sukker på hver muffin- cirka en halv teskefuld pr muffin
- Bages i midten af en forvarmet ovn på 180 grader ved varmeluft i ca. 20 min.
Muffins med frossen frugt er lige til at gå til. De kræver ikke et fyldt køkkenskab og har man en pose frossen brombær på frys er det nemt at lave sådan en portion af af den her muffins opskrift med bær. Jeg synes det er tilpas nemme muffins, som kan laves i en hurtig vending.
De færdigbagte muffins kan desuden fryses ned og tages op løbende som det er tid. Kage tid!
I humør til flere lækre kageopskrifter?
Så kig forbi nogle af de her opskrifter. For er der noget der holder, så er det at komme frugt, bær eller grøntsager i hjemmebagte muffins.
Saftige æblemuffins, Squashmuffins
Håber vi høres ved igen?
Mage hilsner Benedicte
0 kommentarer